Nu strömmar miljonerna till Mondo

När det blev klart att Daniel Wessfeldt och Stina Funkes företag JRS Sports Management fått Armand Mondo Duplantis i sitt stall i början av året sa Wessfeldt till Idrottens Affärer:” Det är inte orealistiskt att tro att han kan tjäna hundratals miljoner kronor under tio år”.

Mondo är på väg. Världens bästa stavhoppare har fått en ny sponsor, enligt Sportbladet, och det är elbilen Polestar, ett riktigt kraftpaket!

Polestar 2 är avtäckt, en eldriven volymbil som ska ta sig an Teslas Model 3. Prislappen för lanseringsversionen är 59 900 euro, och den sim ska marknadsföra den så trendiga bilen är Svensk idrotts nya stjärna, Armand Mondo Duplantis.

När det blev klart att Daniel Wessfeldt och Stina Funkes företag JRS Sports Management fått Armand Mondo Duplantis i sitt stall i början av året sa Wessfeldt till Idrottens Affärer:” Det är inte orealistiskt att tro att han kan tjäna hundratals miljoner kronor under tio år”.

Mondo är på väg. Världens bästa stavhoppare har fått en ny sponsor, enligt Sportbladet, och det är elbilen Polestar. Bilen har drygt 400 hästkrafter, behöver fem sekunder på sig från stillastående för att nå 100 km/timmen. Vi utgår från att Mondo fått en specialutrustad version där priset ligger på drygt 600 000 kronor.

Svenskamerikans första kontrakt var med Puma, sedan Red Bull och Omega. När Mondo skrivit under kontraktet med Puma sa Wessfeldt till IA: ”Han är mer än en guldkalv. Jag kallar honom för utomjording. Nu är han försörjd för resten av livet”.

Bäst betald av alla

Mondo är världens hetaste friidrottare. Han är bäst betald av alla. Enligt Sportbladet får Mondo mellan 225 000 och 270 000 kronor i startpengar på de stora galorna. En seger i Diamond League ger 10 000 dollar.

Kön är lång för att få Mondos namn på ett sponsorkontrakt. Men så vill inte Wessfeldt ha det.

- Jag vill hålla det på en exklusiv nivå med ett fåtal stora internationella sponsorer.

Sponsorintäkterna står får 75 procent av Mondos inkomster. JRS Sport lever på sina atleters intjänade pengar. 

"Lever på provision"

- Vi lever på vår provision. Vi tar 15 procent på klienternas sponsoravtal. Är det högre summor gå vi ned till tio procent, säger Wessfeldt.

Pandemin drabbade företaget som var tvunget att säga upp Christian Olsson, trestegsstjärnan, som hade hand om Sarah Sjöström. Men med Mondo på kontrakt lär förtaget överleva vilka kriser som helst.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Tillsammans med Svenska Spel gör Svenska Ishockeyförbundet nu en flick- och damsatsning som bland annat innehåller utökat stöd för Damkronorna, riktat stöd till DamEttan, ett juniorslutspel samt en satsning på målvaktstalanger.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.