Konkurs slår hårt mot Hammarby

Hammarby fotboll går till kronofogden för att få in 14 miljoner i kronor av föreningens tidigare huvudsponsor Huski Chocolates. Avtalet har brutits i förtid sedan bolaget Choki AB har ställt in betalningarna.

Hammarby måste arbeta lite annorlunda med ekonomin, då tidigare huvudsponsorn, Huski Chocolates, inte betalar enligt avtal. Inte mindre än 14 miljoner saknas.

Inför 2024 års säsong söker Hammarby ny tröjsponsor, och tar hjälp av kronofogden för att få in resterande avtalsbelopp, 14 miljoner för 2024.

Fastighetsmarknaden har störtdykt och tidningen Affärsvärlden berättar att Kvalitena hotas av konkurs under 2024.  För att om möjligt rädda företaget är flera attraktiva adresser i Stockholms innerstad, bland annat  Strandvägen 5 ute till försäljning.

Måste sälja på Strandvägen

Nummer 5 anses i fastighetsbranschen som juvelen av adresser i innerstaden, en hyresgäst är bl.a. affären Svenskt Tenn.

Kvalitenas tillgångar beräknas till åtta miljarder, och med fem miljarder i skulder. Banker och andra långivare trycker på, och i mars 2024 förfaller ett lån på 800 miljoner kronor. I den senaste kvartalsrapporten uppgick företagets likvida medel till 137 miljoner kronor.

Även Hammarby Handboll och Hammarby Bandy har drabbats av ekonomiska problem på grund av att Choki AB inte uppfyller tecknat avtal.

I  ett meddelande på hemsidan skriver Kalle Mattsson, vd. för Hammarby Handboll 

”Vi har väntat på utbetalningar under hösten och nu riskerar elitverksamheten att få stora problem med likviditeten under våren och det inverkar på hur mycket vi kan satsa inför nästa säsong”.

Hammarby Handboll är ett stabilt topplag i högsta serien och är i final i Svenska Cupen.

Sajten Bandypuls har rapporterat om att Hammarby Bandy väntar på en betalning på en halv miljon kronor, plus ett tidigare belopp på 250 00 kronor som betecknas som ”försenad”.

-Nu försöker vi hitta en bättre stadga och göra en bättre research innan vi går in i avtal med partners, säger bandyns ordförande Jan Henriksson till DN.

Hammarby Bandy finns i år i tabellens mittskikt.

Marcus hann undan

Racerföraren och Indy Car -ettan Marcus Eriksson har tidigare varit nära förknippad med Huski-loggan. 

Nu har Markus lämnat Kvalitena-sfären och skrev i september kontrakt med nya teamet Andretti Global vars ägare är Michael Andretti, för övrigt son till legendaren Mario Andretti, världsmästare 1978 i formel 1.

En poäng i sammanhanget är att Mario och Ronnie Peterson var tävlingskonkurrenter och bästa vänner under 1970-talets F 1 cirkus. Ronnie var från Örebro, Marcus Erikson är från Kumla. Andretti familjen gillar närkingar.

 Kjell Nilsson 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.