Delar ut en halv miljon bara så där

För andra året i rad låter kafferosteriet Löfbergs 50 värmländska föreningar dela på en halv miljon kronor.

Utan att de har gjort något speciellt just nu, utan därför att föreningarna finns, det räcker som skäl 

Flera sådana företag och fler liknande initiativ, vore öänskvärt. 

Anders Thorén, som kommunikationschef på Löfbergs, får nöjet att dela ut pengar till en rad värmländska föreningar.

Det är en hyllning till alla ideella krafter som betyder så mycket, säger kommunikationschefen Anders Thorén.

Av de föreningar som tar del av föreningsstödet är cirka hälften idrottsklubbar och representerar en rad olika sporter; hockey, fotboll, bandy, innebandy, basket, alpint, längdskidåkning, bordtennis, simning, skytte, motorsport, hästsport, gymnastik, cheerleading och orientering. 

Uppskattningen är stor bland föreningarna.

”Stödet betyder oerhört mycket för vår förening, som: ett nytt matchställ till ett av våra ungdomslag, , frusna medlemsavgifter eller kanske delar av nästa års domararvoden. (Ulrika Ahlstedt, IK Viking Fotboll).

 – ”Detta gör stor skillnad för vår förening och ger oss möjlighet att utveckla vår verksamhet och ge våra spelare ännu bättre förutsättningar att växa både på och utanför planen. Stipendiet ger oss möjlighet att förstärka vår verksamhet, vilket i sin tur främjar gemenskapen och utvecklingen inom vår innebandyförening.” 

Jenny Johansson, Hagfors IBS)

”Wow! Detta stöd betyder så mycket för oss och vår verksamhet! Detta kommer att kunna användas till att renovera en kiosk och en handikapptoalett till ungdomsfotbollen.”

Andreas Lundkvist, Storfors FF

”Dra åt skogen va roligt! Vi är en liten orienteringsklubb där alla är välkomna, och det gör att vi kan vi satsa lite extra på att utveckla vår ungdomsverksamhet.”

Christer Skoog, Kils OK

”Detta betyder oerhört mycket för oss. Vi vill inte att idrott ska kosta massa pengar för barn och ungdomar. Nu kan vi fortsätta att betala anmälningsavgifter på läger och tävlingar för våra medlemmar.”

Mattias Skoog, Kristinehamns Bordtennis Förening

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska riskkapitalbolaget Altor har köpt det kanadensiska bolaget CCM Hockey som innehar det klassiska varmärket,Jjofa  som har en stark bakgrund i Malung, vilket innebär att Jofa återvänder till Dalarna.

Borlängebördige Harald Mix står bakom bolaget Altor som nu kom över den andel  i CCM Hockeysom kanadensiska Birch Hill Equity Partners hade.

CCM Hockey räknas i dag som en av världens största tillverkare av hockeyutrustning.

Bara en vecka efter att KFUM Central presenterade  planerna på ett nytt stort föreningshus i Hagastaden i Stockholm tillkännages att en jätteanläggning om 25 000 kvadratmeter ska byggas  i Bromma. Kostnaden är beräknad till 1 miljard kronor. 

Båda satsningarna inkluderar en multihall och rymmer även fler hallar för inomhusidrotter. Satsningarna  innebär helt nya och väsentligt förbättrade villkor för Stockholmsidrotten.

De ställer upp för andra. De ställer upp för idrotten. De bjuder osjälviskt på stora delar av sin fritid för att framtidens svenska stjärnor – och för dem som aldrig kommer i närheten – ska kunna tävla i friidrott.

 Och allt de får är en fika och en t-shirt. Om ens det…

Utan funktionärerna stannar idrotten

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

För andra året i rad låter kafferosteriet Löfbergs 50 värmländska föreningar dela på en halv miljon kronor.

Utan att de har gjort något speciellt just nu, utan därför att föreningarna finns, det räcker som skäl 

Flera sådana företag och fler liknande initiativ, vore öänskvärt. 

nya 100 000 kronor går till prenumeranten Sofia Thuvesson – och en likadan summa till Floby VK efter en ny dragning av JOYNA från ideella Folkspel.

– Allvarligt? Det är ju en fantastisk nyhet. En jätteviktig extra inkomst för oss, säger föreningens ordförande Denny Walthersson.

Framtidens marknad för medierättigheter – men hur kommer en ny verklighet att påverka svensk idrott?  Ämnet stod i fokus på advokat byrån MAQS seminarium om sport, event och underhållning.

 Stefan Backman, chefsjurist på Telia och styrelseordförande på TV 4, som ägs av Telia, har sin uppfattning klar. Piratkopierade tjänster, så kallad IPTV, finns i dag hos 28 procent av landets konsumenter av streaming-tjänster.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.