Anders Svensson friad från brott

Anders Svensson är fri från misstankar om skattebrott. Fotbollslandslagets mittfältare kan glädja sig över att ekobrottsmyndigheten lagt ned undersökningen om brott.
Han fick börja matchen mot Bulgarien, men blev sedan petad mot Italien i EM. Däremot kan Anders Svensson glädja sig över att förundersökningen mot honom är nedlagd hemma i Borås.
När förundersökningen inleddes fanns en brottsmisstanke om att Anders Svensson hade undanhållit 1,4 miljoner kronor från beskattning vid övergången till Southampton.
Det var efter en anmälan från skatteverket som ekobrottsmyndigheten gjorde en förundersökning om grovt skattebrott mot både Anders Svensson och IF Elfsborg.
Skatteverket menade att spelaren borde ha deklarerat och skattat i Sverige för 2,5 miljoner kronor som han själv fick behålla när Elfsborg sålde honom till Southampton.
Då hade Svensson fortfarande ett kontrakt på en lägenhet i Borås och var därför skatterättsligt sett bosatt här, menade skatteverket.
Anders Svensson förklarade och påvisade hur hans bror har haft lägenheten plus att Anders litade på de råd han fick för skattetekniska hanteringen av bostaden.
- Jag förhörde Anders Svensson för några veckor sedan och har också hört rådgivare, hans agent och andra. Sammantaget har det inte kommit fram något som styrker uppsåt. Svensson har i stort sett följt råd från sakkunniga som han anlitat, säger gruppchefen Jan Andersson på ekobrottsmyndigheten i Borås till Borås Tidning.
- Jag godtar hur Anders Svensson förklarar sin koppling till Borås. Och jag kan inte se att det primära för honom var att försöka lura staten på pengar, tillägger åklagaren Olof Sahlgren.
Däremot kvarstår tvisten mellan Anders Svensson och skatteverket. Där riskerar han en skattesmäll på 1,5 miljoner kronor.
Här är också hans förra klubb, Elfsborg, inblandat. Misstanken gäller undanhållandet av arbetsgivaravgifter eller särskilda inkomstskatter som avser både Anders Svensson och Fredrik Berglund.
  

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

Den 24 november avled ishockeylegendaren Börje Salming i sviterna av nervsjukdomen ALS. Börje Salming har hyllats stort ända sedan han berättade att han drabbats av sjukdomen under sommaren 2022. På lördag den 11 februari arrangerar TV4, Brynäs och Börje Salming ALS-stiftelse hyllningsmatchen Game for Börje i legendarens minne, där pengar samlas in till ALS-forskning.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.