Anders Svensson friad från brott

Anders Svensson är fri från misstankar om skattebrott. Fotbollslandslagets mittfältare kan glädja sig över att ekobrottsmyndigheten lagt ned undersökningen om brott.
Han fick börja matchen mot Bulgarien, men blev sedan petad mot Italien i EM. Däremot kan Anders Svensson glädja sig över att förundersökningen mot honom är nedlagd hemma i Borås.
När förundersökningen inleddes fanns en brottsmisstanke om att Anders Svensson hade undanhållit 1,4 miljoner kronor från beskattning vid övergången till Southampton.
Det var efter en anmälan från skatteverket som ekobrottsmyndigheten gjorde en förundersökning om grovt skattebrott mot både Anders Svensson och IF Elfsborg.
Skatteverket menade att spelaren borde ha deklarerat och skattat i Sverige för 2,5 miljoner kronor som han själv fick behålla när Elfsborg sålde honom till Southampton.
Då hade Svensson fortfarande ett kontrakt på en lägenhet i Borås och var därför skatterättsligt sett bosatt här, menade skatteverket.
Anders Svensson förklarade och påvisade hur hans bror har haft lägenheten plus att Anders litade på de råd han fick för skattetekniska hanteringen av bostaden.
- Jag förhörde Anders Svensson för några veckor sedan och har också hört rådgivare, hans agent och andra. Sammantaget har det inte kommit fram något som styrker uppsåt. Svensson har i stort sett följt råd från sakkunniga som han anlitat, säger gruppchefen Jan Andersson på ekobrottsmyndigheten i Borås till Borås Tidning.
- Jag godtar hur Anders Svensson förklarar sin koppling till Borås. Och jag kan inte se att det primära för honom var att försöka lura staten på pengar, tillägger åklagaren Olof Sahlgren.
Däremot kvarstår tvisten mellan Anders Svensson och skatteverket. Där riskerar han en skattesmäll på 1,5 miljoner kronor.
Här är också hans förra klubb, Elfsborg, inblandat. Misstanken gäller undanhållandet av arbetsgivaravgifter eller särskilda inkomstskatter som avser både Anders Svensson och Fredrik Berglund.
  

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

På fredagen slår Henrik Stenson sitt första slag på kritiserade omsusade LIV-touren.

Vid torsdagens pressträff undkom han inte frågor runt sitt beslut som fick sådana konsekvenser. Han petades som kapten i Ryder Cup och han tappade en av sina största sponsorer och det senaste - att han förlorar förtroendeuppdraget på en stor svensk golfbana.

– Såklart jag är besviken, säger han själv.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.