Anders Svensson friad från brott

Anders Svensson är fri från misstankar om skattebrott. Fotbollslandslagets mittfältare kan glädja sig över att ekobrottsmyndigheten lagt ned undersökningen om brott.
Han fick börja matchen mot Bulgarien, men blev sedan petad mot Italien i EM. Däremot kan Anders Svensson glädja sig över att förundersökningen mot honom är nedlagd hemma i Borås.
När förundersökningen inleddes fanns en brottsmisstanke om att Anders Svensson hade undanhållit 1,4 miljoner kronor från beskattning vid övergången till Southampton.
Det var efter en anmälan från skatteverket som ekobrottsmyndigheten gjorde en förundersökning om grovt skattebrott mot både Anders Svensson och IF Elfsborg.
Skatteverket menade att spelaren borde ha deklarerat och skattat i Sverige för 2,5 miljoner kronor som han själv fick behålla när Elfsborg sålde honom till Southampton.
Då hade Svensson fortfarande ett kontrakt på en lägenhet i Borås och var därför skatterättsligt sett bosatt här, menade skatteverket.
Anders Svensson förklarade och påvisade hur hans bror har haft lägenheten plus att Anders litade på de råd han fick för skattetekniska hanteringen av bostaden.
- Jag förhörde Anders Svensson för några veckor sedan och har också hört rådgivare, hans agent och andra. Sammantaget har det inte kommit fram något som styrker uppsåt. Svensson har i stort sett följt råd från sakkunniga som han anlitat, säger gruppchefen Jan Andersson på ekobrottsmyndigheten i Borås till Borås Tidning.
- Jag godtar hur Anders Svensson förklarar sin koppling till Borås. Och jag kan inte se att det primära för honom var att försöka lura staten på pengar, tillägger åklagaren Olof Sahlgren.
Däremot kvarstår tvisten mellan Anders Svensson och skatteverket. Där riskerar han en skattesmäll på 1,5 miljoner kronor.
Här är också hans förra klubb, Elfsborg, inblandat. Misstanken gäller undanhållandet av arbetsgivaravgifter eller särskilda inkomstskatter som avser både Anders Svensson och Fredrik Berglund.
  

RF:s ordförande Björn Eriksson hann lagom posta brevet med en ny vädjan om ökat anslag tll idrotten. Då kom nya pengar, om än inte tillräckliga.

På måndagsmorgonen kallade regeringen till pressträff och gav beskedet att  pandemistödet till idrotten ökas till 120 miljoner kronor, mot tidigare 80 miljoner. Samtidigt får kulturen 180 miljoner, en uppgradering från tidigare beslutade 120 miljoner.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Nu är avslöjas de storslagna planerna. Stockholm har länge haft en bakomvarande position till Göteborg som räknas som Landets ledande evenemangsstad. Här är det tänkt att bli ändring. Stockholm Business Region har fått i uppdrag av staden att projektleda en satsning på stora internationella idrottsevenemang,. 42,5 miljoner är anslaget för ansträngningarna redan finns konkreta planer och beslut.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inom orienteringen talas redan om att tronföljden är säkrad efter Tove Alexandersson. 20-åria Hanna Lundberg är en utmärkt kopia  - lika strålande av självförtroende och förväntan, därtill lika segerrik! Nu börjar också sponsorerna att visa intresse.  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Det kostar, det kostar rejält, utan  att Discovery släpper uppgifterna på hur budgeten ser ut för den jättelika satsningen på vinter-OS i Kina.

Nu är det bara tre veckor kvar till invigningen. Därefter, 4-20 februari. då vet vi vad vi gör. OS binder många vid TV:n. Runt 125 svenskar atleter laddar, Discovery mobiliserar 91 medarbetare.

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.