Henrik Larsson mest förmögen

Henrik Larsson är garanterad 36 miljoner kronor för två års spel i Barcelona. Därmed är han också den svenske spelare som har tjänat allra mest på sin fotbollskonst.
Utöver den höga årslönen om 18 miljoner kronor får Henrik Larsson också ett bonusavtal som innebär att han kan tjäna ytterligare ett antal miljoner.
Som så många andra klubbar har Barcelona infört prestationslöner. Av dubbla skäl, för att nå bättre resultat och förbättra klubbens ekonomi.
Där är två delar i systemet. En del är prispengar, en summa som delas upp bland spelarna, därtill har varje spelare ett individuellt avtal som grundas på hur många mål de gör, hur många matcher de spelar.
Henrik Larsson har under åren i Celtic kunnat bygga en förmögenhet. Han anses god för ca 170 miljoner. Bara under den sista säsongen i Celtic tjänade han drygt 50 miljoner kronor. Pengar som han bl a har investerat i en stor fastighet utanför Helsingborg.
Henrik Larsson är i dag en förmögen 33-åring. Bedömare anser att han är den svenske fotbollsspelare som har tjänat allra mest. Elva år i utlandstjänst har tillfört hans bankkonto avsevärda summor.
Hans karriär är också intressant i den bemärkelsen att han trots vissa motigheter har kämpat på - och belönats.
Sålunda var proffspremiären i holländska Feyenoord tveksam. ”Henke” upplevde ett drygt år där han tillbringade mesta tiden på reservbänken. 850 000 kronor som bänknötare var i och för sig skapligt, men hans yrkesstolthet minskade.
Övergången till Celtic blev Henriks och klubbens lycka. Han utvecklades till en av Europas mest pålitliga målskyttar. Yttersta beviset kom 2001 när han vann Guldskon.
Från en inledande årslön om sex miljoner slutade han med 50 miljoner i Celtic, enligt uppgifter i Dagens Nyheter.
Henrik i all ära, men den svenska lönetoppen har snart en ny etta. Fredrik Ljungbergs marknadsvärde stiger i snabb takt. Han är i dag en stjärna i Arsenal och beräknas ha tjänat 144 miljon kronor sedan övergången 1998.
Hans femårskontrakt sträcker sig till och med säsongen 2005-06 och ger honom 40 miljoner kronor årligen. Därmed passerar han snart Henrik Larsson. Inte minst eftersom han också drar in allt större summor via sina reklamjobb. Bara att visa sig i Calvin Kleins kalsonger innebar dryga tre miljoner kronor.
En annan välavlönad svensk spelare är Patrik Andersson som nu har återvänt till Malmö. Åren i Blackburn, Mönchengladbach, Bayern München och Barcelona har gett honom 160 miljoner kronor, enligt Dagens Nyheter.
Olof Mellberg är uppe i 60 miljoner kronor efter sex säsonger i Real Santander och Aston Villa. Nu har han skrivit under ett kontrakt om fyra nya år vilket ger honom 90 miljoner kronor.
Zlatan Ibrahimovic är hittills uppe i 26 miljoner kronor i Ajax.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.