Miljonindustrin Beckham

Real Madrid erbjuder David Beckham 1,8 miljoner kronor - i veckan. Avsikten är att behålla Beckham karriären ut. Godtar engelsmannen buder innebär det en inkomst om 94 miljoner årligen.
I dag har han ett kontrakt som gäller till och sommaren 2006. Som världens mest kände fotbollsspelare är hans marknadsvärde oerhört högt och det visar sig också i tröjförsäljningen, där Beckham och Real Madrid drar in avsevärda belopp.
- David har en central roll i klubbens framtida planer, säger en talesman för Real till tidningen.
En annan fotbollsstjärna, Ronaldinho, har börjat förhandla med sin klubb, Barcelona. Det är också ett avtal som är tänkt att gälla karriären ut.
Enligt tidningen El Mundo Deportivo vill Ronaldinho stanna i den katalanska storklubben resten av karriären. Hans bror och agent, Roberto de Assis, sköter nu förhandlingarna med Barcelona. Affären ska finansieras av fem stora företag, däribland skojätten Nike, och inte belasta klubbens ekonomi.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.