Miljonlöner i bandy

Allt flera svenska bandyspelare blir proffs. Ryska toppklubbar erbjuder miljonlöner och risken är att flera toppklubbar mister sina bästa spelare.
Sedan fyra år tillbaka har några svenska spelare tagit chansen när erbjudanden har kommit från öst. Skillnaden i dag är det är lönerna och inte äventyret som lockar.
Fredrik Rinaldo lämnade Boltic och Karlstad för ett år sedan. Där var han stjärnan på mittfältet, men när ryska Zorkij, en förortsklubb i Moskva, enträget uppvaktade honom kunde inte Fredrik till slut inte stå emot.
Han gjorde succé och blev mycket populär. Så pass populär att ryssarna nu vill skriva ett nytt avtal och erbjuder honom stora pengar. Fredrik Rinaldo kan tjäna en miljon kronor när skatten är betald för ytterligare en vinter.
Zorkij har fått smak på svenska bandyspelare och nu framkommer att klubben uppvaktar tre svenska landslagsmän.
Magnus Muhrén, årets man i svensk bandy, har tidigare nobbat liknande kontrakt, men nu vill han flytta.
- Helhetslösningn passar bättre den här gången. Moskva är något helt annat än Archangelsk. Pengarna spelar också in, det går inte att säga annat. Det har öppnats en möjlighet för bandyspelare att åka iväg och tjäna pengar som inte funnits tidigare, säger Magnus Muhrén till Arbetarbladet.
Han har ett år kvar på kontraktet, men ryssarna uppges vara beredda att köpa loss honom.
Han avvaktar nu Sandvikens agerande
- Jag tror inte att de stoppar mig, men jag förstår om de vill ha bra betalt.
Zorkij vill också förhandla med Villa-Lidköping om bröderna Johan och Daniel Andersson.
- Vi är välvilliga att föra en diskussion med Zorkij - men vi ska dels finna en bra lösning för Johan och Daniel, dels en bra lösning för Villa, säger Thomas Fröjd, förhandlare för Villa, till Nya Lidköpings-Tidningen.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.