Riberty lockas av 1,7 miljoner i veckan

741 miljoner kronor i övergångssumma, han själv får en årslön på 90 miljoner kronor. Fransmannen Franck Ribéry är aktuell för att byta klubb från Tyskland till England och får 1,7 miljoner kronor i veckan.

Enligt The Guardian har Manchester United förberett ett paket för att värva Franck Ribéry från Bundesliga-klubben Bayern München. Fransmannen är tänkt att ersätta Cristiano Ronaldo som Real Madrid vill köpa. Om det blir verklighet får United pengar till att genomföra affären och hitta den idealiska ersättaren.

Fotbollsstjärnan är hett villebråd och uppgifter gör gällande att senaste i förra veckan kunde han inte enas med Barcelona efter en tid av hemliga förhandlingar.

Om fransmannen blir engelsman, i sitt yrke, innebär det nytt världsrekord för fotbollstransfers. 2001 köpte Real Madrid 2001 en annan fransman, Zinedine Zidane, från italienska Juventus för cirka 700 miljoner kronor och det rekordet står sig åtta år senare.

Frank Ribéry förhåller sig ännu kall till alla tidningsuppgifter. Han har en skaplig lön i Bayern München, men har nog vissa besvär att helt befria sig från tanken att han i Manchester kan 1,7 miljoner kronor i veckan och totalt 90 miljoner kronor årligen.

Vad anhängarna till Bayer Mûnchen anser om United kan man bara ana. Det är bara två år sedan som managern Alex Ferguson fäste sig vid den engelske landslagsmannen Owen Hargreaves och sedan fick klubbledningen att ta fram stora checkhäftet. Nu tycks det vara dags igen.

Här är listan över världens dyraste fotbollsspelare:

(Plats, spelare, från, till, pris (i euro), år:

1 Zidane            Juventus-Real Madrid, 76.0, 2001
2 Figo                 Barcelona-Real Madrid, 61.0, 2000
3 Crespo           Parma-Lazio 51.0, 2000
4 Buffon             Parma-Juventus 46.8, 2001
5 Vieri                 Lazio-Inter 46.0, 1999
6 Shevchenko  Milan-Chelsea 45.0, 2006
7 Ferdinand      Leeds-Manchester United, 41.7, 2002
8 Mendieta        Valencia-Lazio, 41.6, 2001
9 Ronaldo         Inter-Real Madrid, 41.0, 2002
10 Veron            Lazio-Manchester U, 40.3, 2001

Källa: www.top-ten-10.com

Med röstsiffrorna 23 för och 17 mot valdes på lördagen Håkan Svensson, 56 år, till ny ordförande i den ideella föreningen Hockeyettan. Håkan var tidigare ordförande i AIK ishockey i fem år och har suttit som ordförande , tre år,  Hockeyallsvenskan.

Motkandidat var Christer Englund, tidigare ordförande i Svenska Ishockeyförbundet, som bara dagar före lördagens extra årsmöte lanserades av den grupp föreningar som uttalat stöd för avgående ordföranden Ronnie Glysing, 64 år.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel förlänger samarbetet till och med 2028

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel är tungviktarei idrotts-Sverige. Nu har de enats om ett nytt sponsoravtalet.Båda parter pratar om det största någonsin. Ett kontrakt som innebär en förlängning av samarbetet under de kommande sju åren. Det nya avtalet gäller till och med 2028 och innehåller ett utökat samarbete. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Thomas Wassberg är aldrig omöjlig. Oavsett TV-kanal och äventyr ställer han upp. När nu Discovery satsar på ett nytt utmaningsprogram är Thomas en av deltagarna. Bland de övriga märks Lisa Ajax, Mikael "Soldoktorn" Sandström och Maria Montazam, Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Danyel Couet, och Alexandra Zazzi. 

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.