Riberty lockas av 1,7 miljoner i veckan

741 miljoner kronor i övergångssumma, han själv får en årslön på 90 miljoner kronor. Fransmannen Franck Ribéry är aktuell för att byta klubb från Tyskland till England och får 1,7 miljoner kronor i veckan.

Enligt The Guardian har Manchester United förberett ett paket för att värva Franck Ribéry från Bundesliga-klubben Bayern München. Fransmannen är tänkt att ersätta Cristiano Ronaldo som Real Madrid vill köpa. Om det blir verklighet får United pengar till att genomföra affären och hitta den idealiska ersättaren.

Fotbollsstjärnan är hett villebråd och uppgifter gör gällande att senaste i förra veckan kunde han inte enas med Barcelona efter en tid av hemliga förhandlingar.

Om fransmannen blir engelsman, i sitt yrke, innebär det nytt världsrekord för fotbollstransfers. 2001 köpte Real Madrid 2001 en annan fransman, Zinedine Zidane, från italienska Juventus för cirka 700 miljoner kronor och det rekordet står sig åtta år senare.

Frank Ribéry förhåller sig ännu kall till alla tidningsuppgifter. Han har en skaplig lön i Bayern München, men har nog vissa besvär att helt befria sig från tanken att han i Manchester kan 1,7 miljoner kronor i veckan och totalt 90 miljoner kronor årligen.

Vad anhängarna till Bayer Mûnchen anser om United kan man bara ana. Det är bara två år sedan som managern Alex Ferguson fäste sig vid den engelske landslagsmannen Owen Hargreaves och sedan fick klubbledningen att ta fram stora checkhäftet. Nu tycks det vara dags igen.

Här är listan över världens dyraste fotbollsspelare:

(Plats, spelare, från, till, pris (i euro), år:

1 Zidane            Juventus-Real Madrid, 76.0, 2001
2 Figo                 Barcelona-Real Madrid, 61.0, 2000
3 Crespo           Parma-Lazio 51.0, 2000
4 Buffon             Parma-Juventus 46.8, 2001
5 Vieri                 Lazio-Inter 46.0, 1999
6 Shevchenko  Milan-Chelsea 45.0, 2006
7 Ferdinand      Leeds-Manchester United, 41.7, 2002
8 Mendieta        Valencia-Lazio, 41.6, 2001
9 Ronaldo         Inter-Real Madrid, 41.0, 2002
10 Veron            Lazio-Manchester U, 40.3, 2001

Källa: www.top-ten-10.com

Elithockey: Ishockeyns mästarlag, koncernen Färjestad,  med den ideella föreningen, fastighetsbolag och eventbolag närmar sig 200-miljoner strecket i omsättning, eller för att vara exakt 190 577 miljoner kronor.

 Samtidigt växer det egna kapitalet till 130 miljoner från 114 miljoner föregående säsong. Årets resultat var succékantat, 10:e SM-guldet och plus 12 miljoner.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.