Marta återkommer - i Malmö?

Marta vill spela i Umeå igen. Hennes amerikanska klubb har gett klartecken. Men Umeå har inte råd utan nu talar mycket för att Kent Widding Persson plockar fram plånboken och ser till att stjärnan gör ett två månader långt gästspel i Malmö.

Världens bästa fotbollsspelare, brasilianskan Marta, vill inte sluta spela fotboll i augusti då den amerikanska ligan avslutas. Därför önskar hon spela i Sverige i höst.

Helst då i Umeå, men där säger klubbdirektören Britta Åkerlund: ”Det finns inga pengar att betala mer spelarlöner”.
 
Egentligen stänger transferfönstret i Sverige den sista juli, men om övergångshandlingarna blir klara före den 28:e juli kan spelare ansluta fram till den 7 september.

Det är många spelare i den amerikanska damligan som vill förlänga säsongen. Flera fransyskor flyttar tillfälligt hem. Ettan i skytteligan, Camille Abily, är ett exempel.

- Vi vill att våra spelare ska fortsätta spela fotboll i höst. Vi skulle gärna se att Marta åkte över till Umeå och spelade, säger LA Sols general manager Charlie Naimo till Västerbottens-Kuriren.

- Om en klubb gav oss rätt erbjudande, och det gick att lösa med transferreglerna, då skulle vi absolut vara villiga att släppa Marta. 

De här tillfälliga lånen är något som varken Malmös tränare Jörgen Pettersson eller Umeås Mike Sankala gillar. Men Malmös ledande kraft, Kent Widding Persson, är förtjust i tanken:

- Vi är absolut intresserade, säger Malmös starke man Kent Widding Persson till Sydsvenskan.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

På fredagseftermiddagen kom utslaget från CAS som resultat av de svenska idrotternas protester sedan de inte hade blivit uttagna till OS  i Paris. 

Deras  yrkande att ändå få klartecken och kunna resa till OS nobbades, vilket var ganska väntat, enligt advokaten Karl Ole Möller som var de fem atleternas  talesman. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.