Hedvig fortsätter karriären i Djurgården

Hedvig Lindahl fortsätter karriären. Landslagsmålvakten är klar för Djurgården. 

- Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och ledarskap både på och utanför planen, säger 39-åringen i en första kommentaar. 

Djurgården presenterar en rejäl transferknall mitt under fotbolls-EM.

– Jag har känt ett tydligt intresse från Djurgården och verkligen att det var seriöst, säger Hedvig.

På tisdagen, mitt i uppladdningen  inför damlandslagets andra match i EM, mot Schweiz på onsdagen, kom nyheten från landslagets läger i England. 

Hedvig fortsätter karriären i Djurgården efter sejourer i Chelsea, Wolfsburg och senast Atlético Madrid så. Hon återvänder till Sverige.

På tisdagsförmiddagen presenterade Djurgården värvningen och en glad Hedvig deklarerade att det skulle bli kul att Vara Djurgårdare och åter spela i Sverige.

Hedvig Lindahls kontrakt med Atletico Madrid  var på slutdelen, men hon har inte velat prata öppet om framtiden. Inget har framkommit om landslagsmålvaktens tankar efter EM.. 

Men nu står det klart att hon blir ett av de störstaaffischnamnen för damallsvenskan Hon har skrivit ett avtal med klubben över säsongen 2023. 

- Givetvis känner vi en oerhörd stolthet och glädje över att Djurgårdens IF och Stockholms stadion är Hedvigs nästa steg i karriären.. Hedvig är bland det bästa svensk fotboll någonsin haft. Vi ser fram emot att ha henne i blåränderna, säger sportchef Jean Balawo i Djurgårdens pressmeddelande.

Lyft för damallsvenskan

 Övergången innebär ett lyftför damallsvenskan eftersom de flesta spelarna i landslaget numera hörtillutländska klubbar.

Damfotbollen har förändrats i många delar  det senaste åren. Med större intressen och bättre publiksiffror, har sponsorerna vaknat. Många klubbar har också fått ett förnyat intresse och därmed har pengarna blivit större.

Penninginsatsen har också ökat när det gäller transfers till utlandet

När C Rosengård sålde landslagsspelaren och superlöftet Hanna Bennison till Everton i fjol fanns uppgifter om att klubben fick nära 2,5 miljoner kronor, vilket kan tyckas att det inte är så mycket men ändå ett rekord för damspelare.

Mera pengar i damfotbollen

Därtiil gav Fifa ut en rapport vid årsskiftet med uppgifter om att övergångssummor inom damfotbollen ökade med 72,8 procent till 2,1 miljoner dollar, drygt 21 miljoner kronor från 2020 till 2021.

Från 2024 blir det också förändrade villkor vid internationella transfers. Svenska klubbar kan dra in mer pengar från 2024.

Då ämnar Fifa upprätta internationell utbildningsersättning på damsidan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Att hockeyvärlden är speciell är väl känt, inte minst är Kanadas inflytande   dokumenterat åtskilliga gånger genom åren. Kommande junior-VM i Göteborg, 26/12-5/1 2024 är inget undantag. Turneringen ägs till hälften (!) av Hockey Canada som har ett löpande 10 års avtal med IIHF, det internationella förbundet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen