Hedvig fortsätter karriären i Djurgården

Hedvig Lindahl fortsätter karriären. Landslagsmålvakten är klar för Djurgården. 

- Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och ledarskap både på och utanför planen, säger 39-åringen i en första kommentaar. 

Djurgården presenterar en rejäl transferknall mitt under fotbolls-EM.

– Jag har känt ett tydligt intresse från Djurgården och verkligen att det var seriöst, säger Hedvig.

På tisdagen, mitt i uppladdningen  inför damlandslagets andra match i EM, mot Schweiz på onsdagen, kom nyheten från landslagets läger i England. 

Hedvig fortsätter karriären i Djurgården efter sejourer i Chelsea, Wolfsburg och senast Atlético Madrid så. Hon återvänder till Sverige.

På tisdagsförmiddagen presenterade Djurgården värvningen och en glad Hedvig deklarerade att det skulle bli kul att Vara Djurgårdare och åter spela i Sverige.

Hedvig Lindahls kontrakt med Atletico Madrid  var på slutdelen, men hon har inte velat prata öppet om framtiden. Inget har framkommit om landslagsmålvaktens tankar efter EM.. 

Men nu står det klart att hon blir ett av de störstaaffischnamnen för damallsvenskan Hon har skrivit ett avtal med klubben över säsongen 2023. 

- Givetvis känner vi en oerhörd stolthet och glädje över att Djurgårdens IF och Stockholms stadion är Hedvigs nästa steg i karriären.. Hedvig är bland det bästa svensk fotboll någonsin haft. Vi ser fram emot att ha henne i blåränderna, säger sportchef Jean Balawo i Djurgårdens pressmeddelande.

Lyft för damallsvenskan

 Övergången innebär ett lyftför damallsvenskan eftersom de flesta spelarna i landslaget numera hörtillutländska klubbar.

Damfotbollen har förändrats i många delar  det senaste åren. Med större intressen och bättre publiksiffror, har sponsorerna vaknat. Många klubbar har också fått ett förnyat intresse och därmed har pengarna blivit större.

Penninginsatsen har också ökat när det gäller transfers till utlandet

När C Rosengård sålde landslagsspelaren och superlöftet Hanna Bennison till Everton i fjol fanns uppgifter om att klubben fick nära 2,5 miljoner kronor, vilket kan tyckas att det inte är så mycket men ändå ett rekord för damspelare.

Mera pengar i damfotbollen

Därtiil gav Fifa ut en rapport vid årsskiftet med uppgifter om att övergångssummor inom damfotbollen ökade med 72,8 procent till 2,1 miljoner dollar, drygt 21 miljoner kronor från 2020 till 2021.

Från 2024 blir det också förändrade villkor vid internationella transfers. Svenska klubbar kan dra in mer pengar från 2024.

Då ämnar Fifa upprätta internationell utbildningsersättning på damsidan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.