Hedvig fortsätter karriären i Djurgården

Hedvig Lindahl fortsätter karriären. Landslagsmålvakten är klar för Djurgården. 

- Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och ledarskap både på och utanför planen, säger 39-åringen i en första kommentaar. 

Djurgården presenterar en rejäl transferknall mitt under fotbolls-EM.

– Jag har känt ett tydligt intresse från Djurgården och verkligen att det var seriöst, säger Hedvig.

På tisdagen, mitt i uppladdningen  inför damlandslagets andra match i EM, mot Schweiz på onsdagen, kom nyheten från landslagets läger i England. 

Hedvig fortsätter karriären i Djurgården efter sejourer i Chelsea, Wolfsburg och senast Atlético Madrid så. Hon återvänder till Sverige.

På tisdagsförmiddagen presenterade Djurgården värvningen och en glad Hedvig deklarerade att det skulle bli kul att Vara Djurgårdare och åter spela i Sverige.

Hedvig Lindahls kontrakt med Atletico Madrid  var på slutdelen, men hon har inte velat prata öppet om framtiden. Inget har framkommit om landslagsmålvaktens tankar efter EM.. 

Men nu står det klart att hon blir ett av de störstaaffischnamnen för damallsvenskan Hon har skrivit ett avtal med klubben över säsongen 2023. 

- Givetvis känner vi en oerhörd stolthet och glädje över att Djurgårdens IF och Stockholms stadion är Hedvigs nästa steg i karriären.. Hedvig är bland det bästa svensk fotboll någonsin haft. Vi ser fram emot att ha henne i blåränderna, säger sportchef Jean Balawo i Djurgårdens pressmeddelande.

Lyft för damallsvenskan

 Övergången innebär ett lyftför damallsvenskan eftersom de flesta spelarna i landslaget numera hörtillutländska klubbar.

Damfotbollen har förändrats i många delar  det senaste åren. Med större intressen och bättre publiksiffror, har sponsorerna vaknat. Många klubbar har också fått ett förnyat intresse och därmed har pengarna blivit större.

Penninginsatsen har också ökat när det gäller transfers till utlandet

När C Rosengård sålde landslagsspelaren och superlöftet Hanna Bennison till Everton i fjol fanns uppgifter om att klubben fick nära 2,5 miljoner kronor, vilket kan tyckas att det inte är så mycket men ändå ett rekord för damspelare.

Mera pengar i damfotbollen

Därtiil gav Fifa ut en rapport vid årsskiftet med uppgifter om att övergångssummor inom damfotbollen ökade med 72,8 procent till 2,1 miljoner dollar, drygt 21 miljoner kronor från 2020 till 2021.

Från 2024 blir det också förändrade villkor vid internationella transfers. Svenska klubbar kan dra in mer pengar från 2024.

Då ämnar Fifa upprätta internationell utbildningsersättning på damsidan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.