Borta bra, men hemma bäst!

En ny storhetstid står för dörren. Timrå lyckades med det omöjliga – att locka hem Jonathan Dahlen, 24 år, från proffslivet i NHL-laget San José. Han presenterades av Timrå-ledningen under onsdagen och har signerat ett kontrakt över fem år.

Ekonomiska detaljer är inte kända, men sannolikt blir Dahlén SHL:s högst betalde spelare kommande säsong. En rimlig gissning är att månadslönen överstiger 300 000 kronor.

Nej, nu struntar Jonathan Dahlén i NHL och väljer SHL i stället

Dahlén valde Timrå - blir bäst betald i SHL

 

Han blir Timrås fjärde ”hemvändare” i höst, tidigare har det etablerade trion Emil Petersson, Anton Lander och Anton Wedin valt sin tidigare förening. Timrå, som kvalade sig kvar i våras mot Djurgården har nu ett lag som kan sikta högre upp i tabellen. Ja, nu talas om en ny storhetstid, i lokalmedia och bland supporters.

Lagets anhängare har också del i Dahléns återkomst. Efter en lyckosam swish-kampanj  bland sponsorer och supporters och som inbringade 600 000 krono, kunde sportchefen Kimmo Kapanen lägga den sista pusselbiten i projekt Dahlén.

Under säsongen beräknas Timrå ha en omsättning på cirka 100 miljoner kronor, en stark bas för ekonomiansvariga är TV avtalet som C Mora-gruppen som den här säsongen tangerar 50 miljoner kronor.

-Det betyder mycket för mig att åter få dra på mig Timrå-tröjan, säger Dahlen  till  föreningens hemsida.

Han har tidigare varit med om att spela upp Timrå i SHL vid två tillfällen, 2018 och 2021, sistnämnda säsong var han kapten och presterade svårslagna 93 poäng (35+58) på 60 matcher. Dahlén är såväl målskytt som framspelare, även Tre Kronors förbundskapten, nye Sam Hallam, är att gratulera.

I Dahlén har Hallam en ledande spelare, som dessutom kommer att finnas framför hans ögon hela säsongen.

-Alla här, ja i hela Medelpad, vet Jonathans betydelse för föreningen och den här bygden, poängterar Kimmo Kapanen tidigare målvakt med finska rötter.

Han vaktade Timrå-buren 2001-2005 och tillträdde som sportchef i maj 2022 efter. Han gavs den föga avundsvärda uppgiften att efterträda välkände Kent ”Nubben” Norberg som lämnade för HV 71.

Kapanen har rivstartat och för er som redan tippat SHL, seriestart 17 .e september, finns nog anledning att lämna in ett nytt tips. Timrå inleder på bortais mot Frölunda. Hemmapremiär den 22:a mot Leksand.

Förra säsongen tillbringade Dahlén i San Jose Sharks, hans facit blev 22 poäng (12+10) på 22 matcher. Inte tillräckligt bra ansåg Shark ledningen och valde att inte förlänga kontraktet. Inte heller några andra NHL-lag var intresserade – det tackar svensk ishockey och Timrå för.

Jonathan Dahlén är son till tidigare NHL-proffset Ulf Dahlén.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Samtidigt avslöjades att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Djurgårdens  ledningsmål var upptakten till skandalscener vid Stockholmsderbyt. Nu får det bedrövliga upploppen frånTele2-arena sitt efterspel. Polisen ska utreda utreda händelserna under rubriken ”våldsamt upplopp”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.