Borta bra, men hemma bäst!

En ny storhetstid står för dörren. Timrå lyckades med det omöjliga – att locka hem Jonathan Dahlen, 24 år, från proffslivet i NHL-laget San José. Han presenterades av Timrå-ledningen under onsdagen och har signerat ett kontrakt över fem år.

Ekonomiska detaljer är inte kända, men sannolikt blir Dahlén SHL:s högst betalde spelare kommande säsong. En rimlig gissning är att månadslönen överstiger 300 000 kronor.

Nej, nu struntar Jonathan Dahlén i NHL och väljer SHL i stället

Dahlén valde Timrå - blir bäst betald i SHL

 

Han blir Timrås fjärde ”hemvändare” i höst, tidigare har det etablerade trion Emil Petersson, Anton Lander och Anton Wedin valt sin tidigare förening. Timrå, som kvalade sig kvar i våras mot Djurgården har nu ett lag som kan sikta högre upp i tabellen. Ja, nu talas om en ny storhetstid, i lokalmedia och bland supporters.

Lagets anhängare har också del i Dahléns återkomst. Efter en lyckosam swish-kampanj  bland sponsorer och supporters och som inbringade 600 000 krono, kunde sportchefen Kimmo Kapanen lägga den sista pusselbiten i projekt Dahlén.

Under säsongen beräknas Timrå ha en omsättning på cirka 100 miljoner kronor, en stark bas för ekonomiansvariga är TV avtalet som C Mora-gruppen som den här säsongen tangerar 50 miljoner kronor.

-Det betyder mycket för mig att åter få dra på mig Timrå-tröjan, säger Dahlen  till  föreningens hemsida.

Han har tidigare varit med om att spela upp Timrå i SHL vid två tillfällen, 2018 och 2021, sistnämnda säsong var han kapten och presterade svårslagna 93 poäng (35+58) på 60 matcher. Dahlén är såväl målskytt som framspelare, även Tre Kronors förbundskapten, nye Sam Hallam, är att gratulera.

I Dahlén har Hallam en ledande spelare, som dessutom kommer att finnas framför hans ögon hela säsongen.

-Alla här, ja i hela Medelpad, vet Jonathans betydelse för föreningen och den här bygden, poängterar Kimmo Kapanen tidigare målvakt med finska rötter.

Han vaktade Timrå-buren 2001-2005 och tillträdde som sportchef i maj 2022 efter. Han gavs den föga avundsvärda uppgiften att efterträda välkände Kent ”Nubben” Norberg som lämnade för HV 71.

Kapanen har rivstartat och för er som redan tippat SHL, seriestart 17 .e september, finns nog anledning att lämna in ett nytt tips. Timrå inleder på bortais mot Frölunda. Hemmapremiär den 22:a mot Leksand.

Förra säsongen tillbringade Dahlén i San Jose Sharks, hans facit blev 22 poäng (12+10) på 22 matcher. Inte tillräckligt bra ansåg Shark ledningen och valde att inte förlänga kontraktet. Inte heller några andra NHL-lag var intresserade – det tackar svensk ishockey och Timrå för.

Jonathan Dahlén är son till tidigare NHL-proffset Ulf Dahlén.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.