Borta bra, men hemma bäst!

En ny storhetstid står för dörren. Timrå lyckades med det omöjliga – att locka hem Jonathan Dahlen, 24 år, från proffslivet i NHL-laget San José. Han presenterades av Timrå-ledningen under onsdagen och har signerat ett kontrakt över fem år.

Ekonomiska detaljer är inte kända, men sannolikt blir Dahlén SHL:s högst betalde spelare kommande säsong. En rimlig gissning är att månadslönen överstiger 300 000 kronor.

Nej, nu struntar Jonathan Dahlén i NHL och väljer SHL i stället

Dahlén valde Timrå - blir bäst betald i SHL

 

Han blir Timrås fjärde ”hemvändare” i höst, tidigare har det etablerade trion Emil Petersson, Anton Lander och Anton Wedin valt sin tidigare förening. Timrå, som kvalade sig kvar i våras mot Djurgården har nu ett lag som kan sikta högre upp i tabellen. Ja, nu talas om en ny storhetstid, i lokalmedia och bland supporters.

Lagets anhängare har också del i Dahléns återkomst. Efter en lyckosam swish-kampanj  bland sponsorer och supporters och som inbringade 600 000 krono, kunde sportchefen Kimmo Kapanen lägga den sista pusselbiten i projekt Dahlén.

Under säsongen beräknas Timrå ha en omsättning på cirka 100 miljoner kronor, en stark bas för ekonomiansvariga är TV avtalet som C Mora-gruppen som den här säsongen tangerar 50 miljoner kronor.

-Det betyder mycket för mig att åter få dra på mig Timrå-tröjan, säger Dahlen  till  föreningens hemsida.

Han har tidigare varit med om att spela upp Timrå i SHL vid två tillfällen, 2018 och 2021, sistnämnda säsong var han kapten och presterade svårslagna 93 poäng (35+58) på 60 matcher. Dahlén är såväl målskytt som framspelare, även Tre Kronors förbundskapten, nye Sam Hallam, är att gratulera.

I Dahlén har Hallam en ledande spelare, som dessutom kommer att finnas framför hans ögon hela säsongen.

-Alla här, ja i hela Medelpad, vet Jonathans betydelse för föreningen och den här bygden, poängterar Kimmo Kapanen tidigare målvakt med finska rötter.

Han vaktade Timrå-buren 2001-2005 och tillträdde som sportchef i maj 2022 efter. Han gavs den föga avundsvärda uppgiften att efterträda välkände Kent ”Nubben” Norberg som lämnade för HV 71.

Kapanen har rivstartat och för er som redan tippat SHL, seriestart 17 .e september, finns nog anledning att lämna in ett nytt tips. Timrå inleder på bortais mot Frölunda. Hemmapremiär den 22:a mot Leksand.

Förra säsongen tillbringade Dahlén i San Jose Sharks, hans facit blev 22 poäng (12+10) på 22 matcher. Inte tillräckligt bra ansåg Shark ledningen och valde att inte förlänga kontraktet. Inte heller några andra NHL-lag var intresserade – det tackar svensk ishockey och Timrå för.

Jonathan Dahlén är son till tidigare NHL-proffset Ulf Dahlén.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.