Otto köps loss för 15 miljoner

Otto Rosengren är 20-åringen bakom  den dyraste fotbollsövergången någonsin i svensk fotboll.

Malmö FF uppges nu ha köpt mittfältstalangen från Mjällby för 15 miljoner kr.

Det kostar för Malmö FF att bygga ett starkt lag. Nu värvas 20-årige Otto Rosengren för rekordbeloppet 15 miljoner kronor, skriver Sportbladet.

MFF har inte bekräftat uppgifterna, men det väntas ske någon av de närmaste dagarna.

Rykten har cirkulerat sedan någon månad. MFF har sökt efter en ersättare till Hugo Larsson som såldes tilll Eintracht Frankfurt för ett par veckor sedan.

Utpekad ersättare skulle talangen från Mjällby vara och nu gör uppgifter i Sportbladet gällande att affären är klar.

Otto har visat talang både i Mjällby och U21-landslaget och även utländska klubbar hade koll på hans framfart.

Förhandlingrna, ska ha varit tuffa. MFF har tvingats ta ett djupt tag i kassaskrinnet och Mjällbys sportchef Hasse Larsson har bekräftat för Fotbollskanalen att han krävde omkring 15 miljoner kronor för att sälja sin mittfältsstjärna.

Nu torde Larsson vara nöjd. 15 miljoner inne bär ett smått osannolikt lyft för klubben. Dessutom kan bonusar och en vidareförsäljningsklausul tillkomma.

På föreningens hemsida framhålls:

” Mjällby AIF är fotbollsföreningen som bevisar att ingenting är omöjligt. Föreningen grundandes 1939 och har sedan länge varit regionens lag och stolthet. Av de flesta beskrivs föreningen som väldigt familjär och välkomnande, något som uppskattats av såväl spelare, anställda och besökare.

Föreningen omsätter 50 miljoner kronor och har senaste åren byggt upp en stark ekonomi med god soliditet”.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.