Otto köps loss för 15 miljoner

Otto Rosengren är 20-åringen bakom  den dyraste fotbollsövergången någonsin i svensk fotboll.

Malmö FF uppges nu ha köpt mittfältstalangen från Mjällby för 15 miljoner kr.

Det kostar för Malmö FF att bygga ett starkt lag. Nu värvas 20-årige Otto Rosengren för rekordbeloppet 15 miljoner kronor, skriver Sportbladet.

MFF har inte bekräftat uppgifterna, men det väntas ske någon av de närmaste dagarna.

Rykten har cirkulerat sedan någon månad. MFF har sökt efter en ersättare till Hugo Larsson som såldes tilll Eintracht Frankfurt för ett par veckor sedan.

Utpekad ersättare skulle talangen från Mjällby vara och nu gör uppgifter i Sportbladet gällande att affären är klar.

Otto har visat talang både i Mjällby och U21-landslaget och även utländska klubbar hade koll på hans framfart.

Förhandlingrna, ska ha varit tuffa. MFF har tvingats ta ett djupt tag i kassaskrinnet och Mjällbys sportchef Hasse Larsson har bekräftat för Fotbollskanalen att han krävde omkring 15 miljoner kronor för att sälja sin mittfältsstjärna.

Nu torde Larsson vara nöjd. 15 miljoner inne bär ett smått osannolikt lyft för klubben. Dessutom kan bonusar och en vidareförsäljningsklausul tillkomma.

På föreningens hemsida framhålls:

” Mjällby AIF är fotbollsföreningen som bevisar att ingenting är omöjligt. Föreningen grundandes 1939 och har sedan länge varit regionens lag och stolthet. Av de flesta beskrivs föreningen som väldigt familjär och välkomnande, något som uppskattats av såväl spelare, anställda och besökare.

Föreningen omsätter 50 miljoner kronor och har senaste åren byggt upp en stark ekonomi med god soliditet”.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen