Klubbar i kö för att köpa Nanassi

För ungefär ett år sedan gjorde Malmö FF en kanonaffär. Hugo Larsson värvades av Eintracht Frankfurt och MFF fick in 100 miljoner kronor i övergångssumma. Det var inte bara ett historiskt högt belopp i MFF utan också rekord i Allsvenskan. 

Eny jätteaffär kommer allt närmare i Malmö FF. Foto: TT

Ett år senare är en ny succéaffär högaktuell. Internationella klubbar står på kö för att köpa  mittfältaren Sebastian Nanasi.  Sevilla, Bayer Leverkusen, Werder Bremen, Ajax och Rennes får nu sällskap av St Etienne. 

MFF:s ledning har ännu inte kommenterat uppgifterna, men från flera olika källor bekräftas spelet bakom kulisserna

En affär nalkas och med tanke på konkurrensen lär det ekonomiska utbytet bli klart acceptabelt för MFF.I klartext, något liknande fjolårets förstärkning av kontot.

MFF:s mycket goda ekonomi torde stärkas ytterligare och det allsvenska rekordet för spelaraffärer höjs ytterligare. En affär lär enligt bedömare  hamna på drygt 100 miljoner.

St Etienne kvalade lyckosamt upp i franska högstaligan och laget ska ha fått ny uppbackning i form av en ny investeringsfond– pengar som nu kommer till användning lämpligt nog.

Samtidigt  framkommer uppgifterfrån MFF att klubben har säkrat mittfältaren Sergio Peña, 28, som har förlängt kontraktet tilll och med 2025.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Med bara drygt en månad till EM står Jamina Roberts, Carin Strömberg och Nina Koppang utan klubb, trodde på de och anhängarna

- Deras norska handbollsklubb,Vipers från Kristiansand, lyckades inte få in 24miljoner vilket var ett krav före måndagen. Men mitt i det dystra uppenbarde sig investerare! - och nu är klubben räddad

Planerna på en omfattande revidering av arenor och hallar för idrott i Malmö är högaktuellt. Malmö stadion från 1958 rivs och ersätts av en ny stadion för fotboll och friidrott med plats för 8 000 åskådare, kostnadsberäknad till 538 miljoner kronor och som planeras att kunna användas tidigast våren 2029. Dessförinnan påbörjas bygget av en ny multisportarena på stadionområdet där gamla Malmö stadion rivs under 2025-26.

Publiken vägrade gå hem, och rättighetsinnehavare, TV4 Play/MAX ombads att lämna arenan. Aldrig tidigare i den allsvenska fotbollens 100 -åriga historia har en seriematch slutförts under sådana kaotiska former.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Som en skänk från ovan kom det, telefonsamtalet från en egenföretagare som under tre år ville sponsra med pengar till nya tröjor, byxor, strumpor, bollar till Solväders FC – och en container att förvara utrustningen i. Det har ökat glädjen, stoltheten och spontanfotbollen i området Biskopsgården, nordvästra Göteborg.

nya 100 000 kronor går till prenumeranten Sofia Thuvesson – och en likadan summa till Floby VK efter en ny dragning av JOYNA från ideella Folkspel.

– Allvarligt? Det är ju en fantastisk nyhet. En jätteviktig extra inkomst för oss, säger föreningens ordförande Denny Walthersson.

 Närmar vi oss den dagen då ligaorganisationer som SEF, Föreningen Svensk elitfotboll med totalt 32 klubbar, SHL AB, 14 lag, har spelat ut sin roll – som en följd av A I-tekniken med självstyrande robotar vid idrottens arenor.

SEF och SHL blir mellanhänder som inte längre har någon funktion att fylla för   elitlagen, ja lag i alla divisioner kommer i framtiden att  ”strömma”sin egen idrott och skapa ”betalväggar”.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.