Upphandling - eller inte?

Sponsorskap i samband med Fotbollskväll och sex fotbollslandskamper får många köpare att lystra. Det insåg TV3 och ville uppträda juste mot alla intressenter, men hur blev det, egentligen?


I dag är det klart att Svenska Spel köper alla rättigheter för ett pris runt
tio miljoner kronor. Övriga aktörer som hade velat vara med i budgivningen kom inte ens så långt. Upphandlingen blev annorlunda, det påvisar Resume. Samma dag som mediaköparna stod beredda med bud kom beskedet att Svenska Spel redan hade säkrat ett kontrakt.

Allt började med TV3:s sponsorchef Ulf Rönnmark mailade den 20 januari till aktuella företag om att nu stod möjligheterna öppna för sponsorplatser vid ishockey-VM, World Cup, Fotbollskväll och fotbollslandskamperna. I samma mail skrev han utförligt ”Onsdag 21/1 kl 16.30 mailar vi ut upplägget till de som hört av sig med intresse. Sedan gäller ”först till kvarn”.

Han återkommer den 21:a, alltså en dag senare, kommet ett nytt mail från samma avsändare: ”Nu återkommer vi på utsatt tid, men tyvärr med tråkiga nyheter. Gällande hockey-VM, hockeyns World Cup, Fotbollskväll,
Fotbollslandskamper och Handboll kommer dessa inte att släppas till
försäljning av konkurrensskäl.”
Svenska Spel var redan en vinnare – möjligen tack vare sin starka ställning. Monopolbolaget satsar runt 30 miljoner kronor per år i TV3.
TV3:s sponsoravdelning och mediaköpare har nu olika meningar, men faktum kvarstår – Svenska Spel tog hem avtalet.

Med röstsiffrorna 23 för och 17 mot valdes på lördagen Håkan Svensson, 56 år, till ny ordförande i den ideella föreningen Hockeyettan. Håkan var tidigare ordförande i AIK ishockey i fem år och har suttit som ordförande , tre år,  Hockeyallsvenskan.

Motkandidat var Christer Englund, tidigare ordförande i Svenska Ishockeyförbundet,. Han lanserades av den grupp föreningar som uttalat stöd för avgående ordföranden Ronnie Glysing, 64 år.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

IKina har myndigheterna tagit intryck av kritiken angående gränsvärdena för covidtester vid inresa till OS i Peking. Nu är gränsvärdena justerade för att underlätta villkoren och att det ska bli lättare att testa negativt, i synnerhet om personen haft covid tidigare.

– Gränsvärdena har justerats för att slippa milt positiva fall, rapporterar Lars Markusson, mediechef på SOK, till SVT Sport.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Med bara några dagar kvar till invigningen av OS i Kina kommer beskedet. Discovery  ställer in resan för många av medarbetarna som redan hade, i princip, packat resväskorna. Enligt planeringen skulle 30 medarbetarejobba med OS på plats.  Nu får alla kommentatorer och experter stanna hemma och i stället jobba från en studio på hemmaplan.

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.