Canal+ och Kanal5 blir systerkanaler

Canal+ och Kanal5 får samma ägare. Holländska SBS köper samtliga aktier i Cmore Group för 270 miljoner euro, motsvarande 2,4 miljarder kronor.
Två av de större leverantörerna av sport-tv blir alltså syskon.
CMore Group är Nordens ledande leverantör av betal-tv med över 770 000 abonnenter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I fjol omsatte företaget 1,6 miljarder kronor.
C More satsade i fjol ytterligare på sporten via rättigheterna till Premier League och Serie A så att kanalerna sammanlagt visar mer än 1000 matcher varje år,  
-  Vi har omförhandlat det flesta studioavtalen och säkrat alla viktiga sporträttigheter de närmaste åren samt skapat starka allianser med andra intressenter som t.ex. de nationella spelbolagen. Dessutom har vi lanserat nya tjänster som IPTV som baseras på bredbandsteknik samt on-demand tjänster som ger kunden möjlighet att välja när filmen skall visas, säger Marc-Antoine d’Halluin, VD, C More Group
Det nordiska tv-landskapet genomgår just nu en omstrukturering och ägarstrukturer kan säkerligen förändras ytterligare i takt med  att TV digitaliseras.
- Att få arbeta tillsammans med Canal + ska bli väldigt spännande. Canal + är ett starkt och tydligt tv-varumärke inom kvalitetsunderhållning, och vi ser omedelbart en rad synergier mellan oss för att förstärka våra respektive positioner ännu mer, säger Manfred Aronsson, Kanal 5:s vd.
Vad det ytterst innebär för tittarna i utbud och kostnad återstår att se. Kanalerna kompletterar varandra på flera områden, och har sedan tidigare samarbetat inom exempelvis sport och marknadsföring.

Med röstsiffrorna 23 för och 17 mot valdes på lördagen Håkan Svensson, 56 år, till ny ordförande i den ideella föreningen Hockeyettan. Håkan var tidigare ordförande i AIK ishockey i fem år och har suttit som ordförande , tre år,  Hockeyallsvenskan.

Motkandidat var Christer Englund, tidigare ordförande i Svenska Ishockeyförbundet,. Han lanserades av den grupp föreningar som uttalat stöd för avgående ordföranden Ronnie Glysing, 64 år.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

IKina har myndigheterna tagit intryck av kritiken angående gränsvärdena för covidtester vid inresa till OS i Peking. Nu är gränsvärdena justerade för att underlätta villkoren och att det ska bli lättare att testa negativt, i synnerhet om personen haft covid tidigare.

– Gränsvärdena har justerats för att slippa milt positiva fall, rapporterar Lars Markusson, mediechef på SOK, till SVT Sport.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Nent Group passar på att har förlänga avtalen med inte mindre än fyra av sina populära fotbollsexperter.Bojan Djordjic, Johanna Frisk, Erik Niva och Glenn Strömberg har samtliga skrivit på nya långa kontrakt som betyder att de kommer bidra till Viaplays fotbollssändningar under flera år framöver.

– Det var ett av de enklaste besluten i hela mitt liv, säger Glenn Strömberg.

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.