Fotbollskväll i Svt, enligt Huber

Grattis alla fotbollsfans, Svt får sända Fotbollskväll igen – och det alldeles gratis.Det är vad Philip Huber, vd i Kentaro Group, vill låta förstå. Mannen, vars bolag har köpt tv-bilder från svensk fotboll de närmaste fem åren, befinner sig i Stockholm för att slutföra förhandlingarna. Nu vill han ha igen sina 1,35 miljarder kronor.
Grattis alla fotbollsfans, Svt får sända Fotbollskväll igen – och det alldeles gratis.
Det är vad Philip Huber, vd i Kentaro Group, vill låta förstå. Mannen, vars bolag har köpt tv-bilder från svensk fotboll de närmaste fem åren, befinner sig i Stockholm för att slutföra förhandlingarna. Nu vill han ha igen sina 1,35 miljarder kronor.

I en intervju i Aftonbladet gör han flera spektakulära uttalanden:

Som:
- Jag lovar att allsvenskan sänds i tv i helgen. det blir Fotbollskväll i en gratiskanal.
- Jag anser att vd:n Jan Scherman leder en kartell. Jag ser ingen anledning att sälja till dem.
- Folk vill ha mer. "Veckans match" kommer att visas i en betalkanal och du kommer att kunna följa ditt favoritlag via pay-per-view.

Philip Huber, vd i Kentaro Group som äger rättigheterna, ser ingen stress utan konstaterar bara:
- Vi är muntligen överens. Jag är helt lugn. Det kommer att bli klart under måndagen eller tisdagen, säger Huber utan att vilja avslöja vilka tv-bolag det handlar om.

Förhandlingarna om dels köpet av tv-rättigheterna och dels försäljningen av bilderna till olika tv-bolag har dragit ut på tiden. Utan att denne Huber vill medge någon oro. Ändå har hans bolag betalat 1,35 miljarder kronor för ett fem-årsavtal med Svenska fotbollförbundet. Därtill finns en bankgaranti i den händelse att bolagen inte är villiga att betala tillräckligt mycket.

Att nu Svt gynnas vill han inte erkänna öppet:
- Jag säger bara att svenska folket kommer att få se Fotbollskväll gratis. Det finns ingen ekonomisk anledning för förhandlingsparterna att säga nej till mitt erbjudande om Fotbollskväll. Jag vill att man ska kunna se allsvenskan gratis.

Skälet är rent ekonomiskt.
  - Det är den bästa reklamen för vad som sänds i betal-tv och pay-per-view. Folk vill ha mer. "Veckans match" kommer att visas i en betalkanal och du kommer att kunna följa ditt favoritlag via pay-per-view.

Att teknik och allt arbete ska fungera till lördagens premiär, Gais-Örgryte, betvivlar heller inte förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell:  
- Fotbollförbundet har köpt Onside (tv-produktionsbolag) och vi har förberett så att det kommer vara tv-produktioner från allsvenskan. För vår del går det att träffa en överenskommelse sista natten om så krävs. Vi fixar tv-signalen. Tv-produktionen finns på plats.

Lagrell fortsätter:
- Kentaro vill svensk fotboll väl och jag litar på att det kommer bli en snar uppgörelse med olika tv-kanaler.

Varken Lagrell eller Huber gillar Tv4. Söndagens långa reportage som ifrågasatte hela processen påverkar också parternas fortsatta umgänge.
- Jag anser att vd:n Jan Scherman leder en kartell. Jag ser ingen anledning att sälja till dem, säger Philip Huber.
- Det där var en ren partsinlaga, hävdar Lars-Åke Lagrell.
Huber går så långt att han vill bojkotta Tv4.
- Jag ser ingen anledning att sälja till dem, säger Huber till Sportbladet.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.