TV4 sänder handbolls-VM 2011 och 2013

TV4-Gruppen fortsätter sin satsning på handboll och har säkrat rättigheterna till både herrarnas och damernas VM 2011 och 2013. Förvärvet innebär att TV4 och TV4 Sport sänder alla EM- och VM-turneringar i handboll fram till 2014.

Handbolls-VM i Sverige blir 2011 års största sporthändelse i Norden. Sveriges gruppspelsmatcher spelas i Scandinavium i Göteborg, medan finalspelet avgörs i nya Malmö Arena. Totalt deltar 24 nationer fördelade på sex grupper.

TV4 kommer att vara host broadcaster för samtliga 82 matcher i mästerskapet - precis som man var host broadcaster för herrarnas EM 2002 och damernas EM 2006.

- Vi är glada över att vi nu säkrat rättigheterna till samtliga stora handbollsmästerskap de närmaste åren och att vi dessutom fått förtroendet att agera host broadcaster för VM 2011. VM på hemmaplan kommer att bli en fantastisk idrotts- och tv-upplevelse, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen och vd TV4 Sport.

TV4-Gruppen har tillsammans med TV2 i Danmark och TV2 Norge köpt rättigheterna till herrarnas och damernas VM 2011 och 2013 av rättighetsbolaget UFA Sports. Damernas VM 2011 spelas i Brasilien.

TV4 har sänt samtliga handbolls-VM sedan 1995 och sänder för närvarande VM för damer i Kina, där Sverige vann sina två första matcher i helgen. Idag möter svenskorna Frankrike klockan 13.55 och efter det väntar Tyskland på onsdag och Danmark på torsdag. Nästa stora handbollsturnering TV4 och TV4 Sport sänder är EM för herrar som spelas i Österrike mellan den 19 och 31 januari.

TV4 Sport sänder även handboll från Bundesliga och Elitserien varje vecka.

Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.
Det skulle jag önska, ja, unna er allihopa.  Att se och höra det fantastiska, det som är få förunnat, att vara på plats i Sälen nu på på söndagsmorgonen. Bara några hundra personer förmånen att få  titta på. Desto fler, inte mindre än 15 000 skidåkare har huvudrollerna.
Det är några oförglömliga timmar i Berga By .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.