TV4 sänder handbolls-VM 2011 och 2013

TV4-Gruppen fortsätter sin satsning på handboll och har säkrat rättigheterna till både herrarnas och damernas VM 2011 och 2013. Förvärvet innebär att TV4 och TV4 Sport sänder alla EM- och VM-turneringar i handboll fram till 2014.

Handbolls-VM i Sverige blir 2011 års största sporthändelse i Norden. Sveriges gruppspelsmatcher spelas i Scandinavium i Göteborg, medan finalspelet avgörs i nya Malmö Arena. Totalt deltar 24 nationer fördelade på sex grupper.

TV4 kommer att vara host broadcaster för samtliga 82 matcher i mästerskapet - precis som man var host broadcaster för herrarnas EM 2002 och damernas EM 2006.

- Vi är glada över att vi nu säkrat rättigheterna till samtliga stora handbollsmästerskap de närmaste åren och att vi dessutom fått förtroendet att agera host broadcaster för VM 2011. VM på hemmaplan kommer att bli en fantastisk idrotts- och tv-upplevelse, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen och vd TV4 Sport.

TV4-Gruppen har tillsammans med TV2 i Danmark och TV2 Norge köpt rättigheterna till herrarnas och damernas VM 2011 och 2013 av rättighetsbolaget UFA Sports. Damernas VM 2011 spelas i Brasilien.

TV4 har sänt samtliga handbolls-VM sedan 1995 och sänder för närvarande VM för damer i Kina, där Sverige vann sina två första matcher i helgen. Idag möter svenskorna Frankrike klockan 13.55 och efter det väntar Tyskland på onsdag och Danmark på torsdag. Nästa stora handbollsturnering TV4 och TV4 Sport sänder är EM för herrar som spelas i Österrike mellan den 19 och 31 januari.

TV4 Sport sänder även handboll från Bundesliga och Elitserien varje vecka.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken tillStockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.