TV4 Sport satsar på Superettan

Lördagen den 10 april visas säsongens första match i Superettan när Henrik Larssons Landskrona tar emot Degerfors. Matchen visas i TV4:s Tipslördag och blir startskottet på en spännande serie med en rad klassiska klubbar och prestigefyllda matcher. TV4-Gruppen ökar sin bevakning rejält och visar upp till 60 matcher från Superettan.

Brage, Örgryte, Degerfors, Hammarby, Sundsvall, Assyriska, Öster, Norrköping, listan kan göras väldigt lång på klassiska klubbar som spelar i Superettan kommande säsong. Att Henrik Larsson gör tränardebut i Landskrona gör inte serien mindre intressant.

- Superettan 2010 blir häftigare än någonsin, med klassiska klubbar och starka tränarprofiler. Två av dem, Jesper Blomqvist och Henrik Larsson, har ju vunnit Champions League. Det känns helt rätt att storsatsa på serien, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef TV4-Gruppen.

Fakta

De tio första omgångarna i TV4 Sport och TV4 :

Omgång 1
Lördag 10 april 16.00 Landskrona - Degerfors, TV4
Tisdag 13 april 19.00 Ängelholm - Hammarby

Omgång 2
Fredag 16 april 19.15 Degerfors - Örgryte
Tisdag 20 april 19.15 Hammarby - Sundsvall

Omgång 3
Torsdag 22 april 19.00 Assyriska - Öster
Tisdag 27 april 19.15 Trollhättan - Hammarby

Omgång 4
Torsdag 29 april 19.00 Syrianska - Örgryte
Lördag 1 maj 16.00 Hammarby - Norrköping, TV4

Omgång 5
Tisdag 4 maj 19.00 Assyriska - Hammarby
Onsdag 5 maj 19.00 Örgryte - Landskrona

Omgång 6
Fredag 7 maj 19.15 Hammarby - Brage
Tisdag 11 maj 19.15 Ljungskile - Sundsvall

Omgång 7
Torsdag 13 maj 17.00 Hammarby - Öster
Fredag 14 maj 19.15 Norrköping - Degerfors

Omgång 8
Fredag 21 maj 19.15 Landskrona - Sundsvall
Tisdag 25 maj 19.15 Jönköping Södra - Hammarby

Omgång 9
Fredag 28 maj 19.15 Jönköping Södra - Öster
Tisdag 1 juni 19.15 Trollhättan - Landskrona

Omgång 10
Torsdag 10 juni 19.15 Degerfors - Hammarby
Söndag 13 juni 18.30 Assyriska - Syrianska

TV4:s allsvenska matcher våren 2010:

Lördagen 13 mars Kalmar-IFK Göteborg
Lördagen 20 mars Brommapojkarna-AIK
Lördagen 27 mars Kalmar-Elfsborg
Lördagen 24 april AIK-Häcken eller Åtvidaberg-IFK Göteborg
Lördagen 8 maj Malmö-Åtvidaberg
Lördagen 22 maj Match väljs senare

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.