TV4 Sport satsar på Superettan

Lördagen den 10 april visas säsongens första match i Superettan när Henrik Larssons Landskrona tar emot Degerfors. Matchen visas i TV4:s Tipslördag och blir startskottet på en spännande serie med en rad klassiska klubbar och prestigefyllda matcher. TV4-Gruppen ökar sin bevakning rejält och visar upp till 60 matcher från Superettan.

Brage, Örgryte, Degerfors, Hammarby, Sundsvall, Assyriska, Öster, Norrköping, listan kan göras väldigt lång på klassiska klubbar som spelar i Superettan kommande säsong. Att Henrik Larsson gör tränardebut i Landskrona gör inte serien mindre intressant.

- Superettan 2010 blir häftigare än någonsin, med klassiska klubbar och starka tränarprofiler. Två av dem, Jesper Blomqvist och Henrik Larsson, har ju vunnit Champions League. Det känns helt rätt att storsatsa på serien, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef TV4-Gruppen.

Fakta

De tio första omgångarna i TV4 Sport och TV4 :

Omgång 1
Lördag 10 april 16.00 Landskrona - Degerfors, TV4
Tisdag 13 april 19.00 Ängelholm - Hammarby

Omgång 2
Fredag 16 april 19.15 Degerfors - Örgryte
Tisdag 20 april 19.15 Hammarby - Sundsvall

Omgång 3
Torsdag 22 april 19.00 Assyriska - Öster
Tisdag 27 april 19.15 Trollhättan - Hammarby

Omgång 4
Torsdag 29 april 19.00 Syrianska - Örgryte
Lördag 1 maj 16.00 Hammarby - Norrköping, TV4

Omgång 5
Tisdag 4 maj 19.00 Assyriska - Hammarby
Onsdag 5 maj 19.00 Örgryte - Landskrona

Omgång 6
Fredag 7 maj 19.15 Hammarby - Brage
Tisdag 11 maj 19.15 Ljungskile - Sundsvall

Omgång 7
Torsdag 13 maj 17.00 Hammarby - Öster
Fredag 14 maj 19.15 Norrköping - Degerfors

Omgång 8
Fredag 21 maj 19.15 Landskrona - Sundsvall
Tisdag 25 maj 19.15 Jönköping Södra - Hammarby

Omgång 9
Fredag 28 maj 19.15 Jönköping Södra - Öster
Tisdag 1 juni 19.15 Trollhättan - Landskrona

Omgång 10
Torsdag 10 juni 19.15 Degerfors - Hammarby
Söndag 13 juni 18.30 Assyriska - Syrianska

TV4:s allsvenska matcher våren 2010:

Lördagen 13 mars Kalmar-IFK Göteborg
Lördagen 20 mars Brommapojkarna-AIK
Lördagen 27 mars Kalmar-Elfsborg
Lördagen 24 april AIK-Häcken eller Åtvidaberg-IFK Göteborg
Lördagen 8 maj Malmö-Åtvidaberg
Lördagen 22 maj Match väljs senare

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.