TV4 punktmarkerar fotbollslandslaget

Sveriges fotbollslandslag åker på vinterturné och TV4 ägnar stora resurser till att bevaka varje steg och spark. Förutom två direktsända matcher i TV4, punktmarkeras Erik Hamréns nya landslag.

Fotbollslandslaget åker som vanligt på en vinterturné i början av det nya året och den här gången är det Oman och Syrien som är destinationerna . Under den här turnén ska Sveriges nye förbundskapten Erik Hamrén bland annat se vilka spelare från det populära U21-landslaget som är redo att ta plats i A-landslaget - det lag som ska ta Sverige till EM-slutspelet 2012.

Två matcher spelas och TV4 sänder båda. Den 20 januari möter Sverige Oman i Muscat och den 23 januari är det Syrien som står för motståndet i Damaskus.

Förutom matcherna visar TV4 Sport fyra magasin och dessutom blir det också bevakning på nätet via fotbollskanalen.se.

Sändningstider för de två matcherna:
20 januari klockan 16:25: Oman - Sverige
23 januari klockan 13:55: Syrien - Sverige

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.