TV4 presenterar VM-satsningen

11 juni-11 juli pågår världens största sportevenemang i Sydafrika, mästerskapet som får hela världen att stanna upp - fotbolls-VM. TV4-Gruppen sänder 32 matcher varav 27 i TV4 och 5 i TV Sport med Peter Jihde som studiovärd.

Sommarens fotbolls-VM avgörs för första gången i Afrika och de stora fotbollsnationerna, Argentina, Italien, Frankrike, Spanien, Tyskland, England och Brasilien med flera är på plats, alla med drömmen att få lyfta idrottsvärldens mest kända pokal.

Delar VM med SVT

TV4 sänder bland andra alla Englands gruppspelsmatcher och två av Sven-Göran Erikssons Elfenbenskustens gruppspelsmatcher, mot Portugal och Brasilien.

Fyran delar sändningarna med SVT och visar 32 matcher. Av de 32 matcherna sänds 27 i TV4 och de övriga fem i TV4 Sport. TV4:s 32 matcher direktsänds också på webben, via fotbollskanalen.se. TV4 Sport repriserar ett stort antal av TV4:s VM-matcher. 

- Oavsett hur våra tittare väljer att följa turneringen - via traditionell tv, webben eller sociala medier - kommer vi att erbjuda hela svenska folket en initierad och engagerad bevakning av ett mästerskap som under en månads tid fascinerar en hel planet, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

TV4:s laguppställning

Peter Jihde leder sändningarna från TV4:s studio i Stockholm tillsammans med TV4:s fotbollsexpert Anders Andersson och fler tunga experter och gäster.

På plats i Sydafrika finns reportrarna Patrick Ekwall, Anna Brolin och Nora Strandberg. Patrick Ekwall håller för sjätte mästerskapet i rad ett extra öga på Lars Lagerbäck, den här turneringen coach för Nigeria.

Spanien-experten Anna Brolin följer det spanska landslaget och Nora Strandberg följer Fabio Capello och England. Olof Lundh, krönikör på fotbollskanalen.se, finns också på plats i Sydafrika under hela mästerskapet.

Förträffliga sändningstider

Kommentatorsparen på plats i Sydafrika är Robert Perlskog/Jens Fjellström, Jesper Hussfelt/Pontus Kåmark och Niklas Jarelind/Anders Andersson.

- Vi har en fantastisk startelva, som backas upp av ett proffsigt och erfaret produktionsteam. TV4 är fotbollskanalen och vår passion för fotbollen kommer att avspegla sig i VM-sändningarna, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef TV4-Gruppen.

Matcherna i Sydafrika spelas klockan 13.30, 16.00 eller 20.30. TV4 visar turneringens öppningsmatch mellan Sydafrika och Mexiko fredagen den 11 juni. Avspark är 16.00. Sändningen startar 15.00.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.