TV4 presenterar VM-satsningen

11 juni-11 juli pågår världens största sportevenemang i Sydafrika, mästerskapet som får hela världen att stanna upp - fotbolls-VM. TV4-Gruppen sänder 32 matcher varav 27 i TV4 och 5 i TV Sport med Peter Jihde som studiovärd.
Annons

Sommarens fotbolls-VM avgörs för första gången i Afrika och de stora fotbollsnationerna, Argentina, Italien, Frankrike, Spanien, Tyskland, England och Brasilien med flera är på plats, alla med drömmen att få lyfta idrottsvärldens mest kända pokal.

Delar VM med SVT

TV4 sänder bland andra alla Englands gruppspelsmatcher och två av Sven-Göran Erikssons Elfenbenskustens gruppspelsmatcher, mot Portugal och Brasilien.

Fyran delar sändningarna med SVT och visar 32 matcher. Av de 32 matcherna sänds 27 i TV4 och de övriga fem i TV4 Sport. TV4:s 32 matcher direktsänds också på webben, via fotbollskanalen.se. TV4 Sport repriserar ett stort antal av TV4:s VM-matcher. 

- Oavsett hur våra tittare väljer att följa turneringen - via traditionell tv, webben eller sociala medier - kommer vi att erbjuda hela svenska folket en initierad och engagerad bevakning av ett mästerskap som under en månads tid fascinerar en hel planet, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

TV4:s laguppställning

Peter Jihde leder sändningarna från TV4:s studio i Stockholm tillsammans med TV4:s fotbollsexpert Anders Andersson och fler tunga experter och gäster.

På plats i Sydafrika finns reportrarna Patrick Ekwall, Anna Brolin och Nora Strandberg. Patrick Ekwall håller för sjätte mästerskapet i rad ett extra öga på Lars Lagerbäck, den här turneringen coach för Nigeria.

Spanien-experten Anna Brolin följer det spanska landslaget och Nora Strandberg följer Fabio Capello och England. Olof Lundh, krönikör på fotbollskanalen.se, finns också på plats i Sydafrika under hela mästerskapet.

Förträffliga sändningstider

Kommentatorsparen på plats i Sydafrika är Robert Perlskog/Jens Fjellström, Jesper Hussfelt/Pontus Kåmark och Niklas Jarelind/Anders Andersson.

- Vi har en fantastisk startelva, som backas upp av ett proffsigt och erfaret produktionsteam. TV4 är fotbollskanalen och vår passion för fotbollen kommer att avspegla sig i VM-sändningarna, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef TV4-Gruppen.

Matcherna i Sydafrika spelas klockan 13.30, 16.00 eller 20.30. TV4 visar turneringens öppningsmatch mellan Sydafrika och Mexiko fredagen den 11 juni. Avspark är 16.00. Sändningen startar 15.00.

IFK Göteborgs 2020 var året med ideliga varningar om ett kraftigt minus i ekonomin. Nu när bokslutet står det klart att spelarförsäljningar blev klubbens räddning.

Den vägen kom det in 22 miljoner.  De pengarna och ett statligt stöd om 18,2 miljoner höll IFK uppe.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.