TV4 presenterar VM-satsningen

11 juni-11 juli pågår världens största sportevenemang i Sydafrika, mästerskapet som får hela världen att stanna upp - fotbolls-VM. TV4-Gruppen sänder 32 matcher varav 27 i TV4 och 5 i TV Sport med Peter Jihde som studiovärd.
Annons

Sommarens fotbolls-VM avgörs för första gången i Afrika och de stora fotbollsnationerna, Argentina, Italien, Frankrike, Spanien, Tyskland, England och Brasilien med flera är på plats, alla med drömmen att få lyfta idrottsvärldens mest kända pokal.

Delar VM med SVT

TV4 sänder bland andra alla Englands gruppspelsmatcher och två av Sven-Göran Erikssons Elfenbenskustens gruppspelsmatcher, mot Portugal och Brasilien.

Fyran delar sändningarna med SVT och visar 32 matcher. Av de 32 matcherna sänds 27 i TV4 och de övriga fem i TV4 Sport. TV4:s 32 matcher direktsänds också på webben, via fotbollskanalen.se. TV4 Sport repriserar ett stort antal av TV4:s VM-matcher. 

- Oavsett hur våra tittare väljer att följa turneringen - via traditionell tv, webben eller sociala medier - kommer vi att erbjuda hela svenska folket en initierad och engagerad bevakning av ett mästerskap som under en månads tid fascinerar en hel planet, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

TV4:s laguppställning

Peter Jihde leder sändningarna från TV4:s studio i Stockholm tillsammans med TV4:s fotbollsexpert Anders Andersson och fler tunga experter och gäster.

På plats i Sydafrika finns reportrarna Patrick Ekwall, Anna Brolin och Nora Strandberg. Patrick Ekwall håller för sjätte mästerskapet i rad ett extra öga på Lars Lagerbäck, den här turneringen coach för Nigeria.

Spanien-experten Anna Brolin följer det spanska landslaget och Nora Strandberg följer Fabio Capello och England. Olof Lundh, krönikör på fotbollskanalen.se, finns också på plats i Sydafrika under hela mästerskapet.

Förträffliga sändningstider

Kommentatorsparen på plats i Sydafrika är Robert Perlskog/Jens Fjellström, Jesper Hussfelt/Pontus Kåmark och Niklas Jarelind/Anders Andersson.

- Vi har en fantastisk startelva, som backas upp av ett proffsigt och erfaret produktionsteam. TV4 är fotbollskanalen och vår passion för fotbollen kommer att avspegla sig i VM-sändningarna, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef TV4-Gruppen.

Matcherna i Sydafrika spelas klockan 13.30, 16.00 eller 20.30. TV4 visar turneringens öppningsmatch mellan Sydafrika och Mexiko fredagen den 11 juni. Avspark är 16.00. Sändningen startar 15.00.

De står mot varandra. Amerikanska impopulära ägarefamiljen Kroenke och svenske Spotifygrundaren Daniel Ek med stora sympatier hos många tusen fans.

Båda parter vill skapa intrycket att de inte kommer att ge sig.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Idag finns det enbart tio procent kvinnliga ledare i den svenska OS-truppen. Det har SOK beslutat att ändra på.Ett tränarprogram för att matcha fram fler kvinnor är skapat, 20 kvinnor är utvalda. Till sommar-OS i Los Angeles 2028 och vinter-OS 2030 ska andelen kvinnliga tränare vara 35 procent.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.