SVT:s golfsatsning fortsätter

Förra året tecknade SVT ett två-årigt avtal med Scandinavian Masters. Nu är det även klart med ett tvåårigt avtal med US Masters, golfens allra mest prestigefyllda tävling.

Avtalet garanterar att alla svenskar kan se direktsänd golf på absolut världsnivå, med namn som Phil Mickelson, Tiger Woods och Robert Karlsson. Årets US Masters avgörs 6-10 april och som vanligt är spelplatsen den mytomspunna Augustabanan utanför Atlanta.

- Vi började vår nya golfsatsning med Scandinavian Masters i fjol, som blev både en stor sportslig och publik framgång. Nu fortsätter vi med nästa byggsten, US Masters, den mest prestigefyllda av golfens fyra Majors, säger Kjell Andersson, evenemangschef på SVT Sport. 

US Masters är unik eftersom tävlingen har spelats på samma golfbana sedan 1934. Unikt är också att den som vinner tävlingen får en grön kavaj som delas ut av föregående års vinnare. Förra året vanns tävlingen av Phil Mickelson före Lee Westwood och Anthony Kim. Tiger Woods slutade på en delad fjärdeplats.

Fakta

Sändningstider US Masters
SVT1 onsdag 6 april 2011 kl 22.45-23.15: Golfmagasin
SVT24 torsdag 7 april 2011 kl 21.00-22.45: Direktsändning, US Masters – första dagen
SVT1 torsdag 7 april 2011 kl 22.45-01.30: Direktsändning, US Masters forts
SVT24 fredag 8 april 2011 kl 21.45-22.40: Direktsändning, US Masters – andra dagen
SVT1 fredag 8 april 2011 kl 22.40-01.30: Direktsändning, US Masters forts
SVT24 lördag 9 april 2011 kl 21.30-22.55: Direktsändning, US Masters – tredje dagen
SVT1 lördag 9 april 2011 kl 22.55-01.00: Direktsändning, US Masters forts
SVT.se söndag 10 april 2011 kl 20.00-21.00: Direktsändning, US Masters – fjärde dagen
SVT24 söndag 10 april 2011 kl 21.00-23.00: Direktsändning, US Masters forts
SVT1 söndag 10 april 2011 kl 23.00-01.00: Direktsändning, US Masters forts
Till dessa sändningstider tillkommer även timslånga sammandrag, dagen efter spel på eftermiddagstid, från den 8-11 april. Sändningstider för dessa sammandrag är ännu ej satta.

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.