Nent bygger för TV-sport i mängd

"TV6 nya hemmet för linjär sport, ska komplettera Viaplay."

Nent Group är inte blygsamma i sin senaste marknadsföring. Det heter också "TV6 blir nya kanalen för sport genom att visa mer direktsänd sport än någonsin tidigare med ny studio och analyser från aktuella profiler och experter."

I år ska även TV6 bli den linjära hemkanalen för vintersport, och sända all längdskidåkning som ingår i de förvärvade rättigheterna. 

Tidigare i år blev det också klart att Viaplay blir vintersportens nya hemvist, där hela Nent Groups sportutbud finns tillgängligt utan avbrott.  

 De utlovas ett fullspäckat schema med europeisk fotboll, handboll och ishockey , samt vintersport med längd- och alpina skidtävlingar.

Full satsning på brett utbud

”TV6 ska bli den nya kanalen för sport, och ska visa mer direktsänd sport än någonsin tidigare med ny studio och analyser från aktuella profiler och experter”. Allt detta vid sidan om Viaplay, som streamar samtlig sport i koncernens portfölj, ska mycket sport sändas via linjär TV.

Nu är beslutet taget. För att göra ännu mer sport brett tillgängligt ska nya TV6 positioneras  som en av Sveriges främsta linjära sportkanaler. Det innebär att flera delar av den premiumsport där Nent har de svenska rättigheterna, ska visas på TV6. 

För att få tillgång till samtlig sport och hela NENT Groups omfattande sportutbud, är det emellertid fortsatt streamingtjänsten Viaplay som gäller. 

Tack vare nya rättigheter kan TV6-tittare se fram emot europeiska toppmatcher i fotboll från UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League – förhoppningsvis med svenskt deltagande i form av Hammarby och Elfsborg. 

Bygger ny studio

Utöver vintersporten får tittarna på TV6 även möjligheten att följa några av Sveriges mest folkkära landslag, som damlandslaget i handbolls-VM (2-19 december) och juniorkronorna i JVM i ishockey i Kanada under jul- och nyårshelgerna. Nästa år ska även det svenska herrlandslagets matcher i UEFA Nations League-matcher att sändas på TV6. Och som om inte det vore nog kommer herrarnas ishockey-VM med Tre Kronor flytta in på kanalen. 

– Tack vare vår svårslagna rättighetsportfölj har vi möjlighet att addera fler av de mest folkkära sporthändelserna till TV-tablån.

- Samtidigt finns alla rättigheter till fortsatt streaming på Viaplay. Nya TV6 blir den kanal i Sverige som visar de största sporthändelserna.

- Och då har vi inte ens nämnt våra planer för studiosatsningen, säger Kim Mikkelsen, tf sportchef NENT Group Sverige. 

Såvä lnya som tidigare experter och profiler ska framträda i studion.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Stopp på miljon-utbetalningar. Matvarujätten Ica har under flera år sponsrat fotbollförbundets projekt “Alla är olika – olika är bra” med stora summor pengar. Men efter SVT:s avslöjanden  har  företaget nu tagit beslutet att stoppa utbetalningarna till dess att den oberoende utredningen visar fakta.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.