Nent bygger för TV-sport i mängd

"TV6 nya hemmet för linjär sport, ska komplettera Viaplay."

Nent Group är inte blygsamma i sin senaste marknadsföring. Det heter också "TV6 blir nya kanalen för sport genom att visa mer direktsänd sport än någonsin tidigare med ny studio och analyser från aktuella profiler och experter."

I år ska även TV6 bli den linjära hemkanalen för vintersport, och sända all längdskidåkning som ingår i de förvärvade rättigheterna. 

Tidigare i år blev det också klart att Viaplay blir vintersportens nya hemvist, där hela Nent Groups sportutbud finns tillgängligt utan avbrott.  

 De utlovas ett fullspäckat schema med europeisk fotboll, handboll och ishockey , samt vintersport med längd- och alpina skidtävlingar.

Full satsning på brett utbud

”TV6 ska bli den nya kanalen för sport, och ska visa mer direktsänd sport än någonsin tidigare med ny studio och analyser från aktuella profiler och experter”. Allt detta vid sidan om Viaplay, som streamar samtlig sport i koncernens portfölj, ska mycket sport sändas via linjär TV.

Nu är beslutet taget. För att göra ännu mer sport brett tillgängligt ska nya TV6 positioneras  som en av Sveriges främsta linjära sportkanaler. Det innebär att flera delar av den premiumsport där Nent har de svenska rättigheterna, ska visas på TV6. 

För att få tillgång till samtlig sport och hela NENT Groups omfattande sportutbud, är det emellertid fortsatt streamingtjänsten Viaplay som gäller. 

Tack vare nya rättigheter kan TV6-tittare se fram emot europeiska toppmatcher i fotboll från UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League – förhoppningsvis med svenskt deltagande i form av Hammarby och Elfsborg. 

Bygger ny studio

Utöver vintersporten får tittarna på TV6 även möjligheten att följa några av Sveriges mest folkkära landslag, som damlandslaget i handbolls-VM (2-19 december) och juniorkronorna i JVM i ishockey i Kanada under jul- och nyårshelgerna. Nästa år ska även det svenska herrlandslagets matcher i UEFA Nations League-matcher att sändas på TV6. Och som om inte det vore nog kommer herrarnas ishockey-VM med Tre Kronor flytta in på kanalen. 

– Tack vare vår svårslagna rättighetsportfölj har vi möjlighet att addera fler av de mest folkkära sporthändelserna till TV-tablån.

- Samtidigt finns alla rättigheter till fortsatt streaming på Viaplay. Nya TV6 blir den kanal i Sverige som visar de största sporthändelserna.

- Och då har vi inte ens nämnt våra planer för studiosatsningen, säger Kim Mikkelsen, tf sportchef NENT Group Sverige. 

Såvä lnya som tidigare experter och profiler ska framträda i studion.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

När padel-Sverige har problem och rappporterna dugger tätt om konkurser och nedläggningar  avslöjas att Zlatan Ibrahimovic satsar och investerar i ny papadelhall I Stockholm.

Sveriges VM-succé på hemmaplan samlar storpublik på både arenor och framför skärmar. Som mest följde 1 265 000 personer Sveriges kvartsfinaldrama mot Egypten på TV6, vilken innebar den näst mest sedda handbollsmatchen någonsin på streamingtjänsten Viaplay.

– Fantastiskt fina siffror. Det betyder mycket när hela Idrottsverige samlas framför vår sport, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.