Nent bygger för TV-sport i mängd

"TV6 nya hemmet för linjär sport, ska komplettera Viaplay."

Nent Group är inte blygsamma i sin senaste marknadsföring. Det heter också "TV6 blir nya kanalen för sport genom att visa mer direktsänd sport än någonsin tidigare med ny studio och analyser från aktuella profiler och experter."

I år ska även TV6 bli den linjära hemkanalen för vintersport, och sända all längdskidåkning som ingår i de förvärvade rättigheterna. 

Tidigare i år blev det också klart att Viaplay blir vintersportens nya hemvist, där hela Nent Groups sportutbud finns tillgängligt utan avbrott.  

 De utlovas ett fullspäckat schema med europeisk fotboll, handboll och ishockey , samt vintersport med längd- och alpina skidtävlingar.

Full satsning på brett utbud

”TV6 ska bli den nya kanalen för sport, och ska visa mer direktsänd sport än någonsin tidigare med ny studio och analyser från aktuella profiler och experter”. Allt detta vid sidan om Viaplay, som streamar samtlig sport i koncernens portfölj, ska mycket sport sändas via linjär TV.

Nu är beslutet taget. För att göra ännu mer sport brett tillgängligt ska nya TV6 positioneras  som en av Sveriges främsta linjära sportkanaler. Det innebär att flera delar av den premiumsport där Nent har de svenska rättigheterna, ska visas på TV6. 

För att få tillgång till samtlig sport och hela NENT Groups omfattande sportutbud, är det emellertid fortsatt streamingtjänsten Viaplay som gäller. 

Tack vare nya rättigheter kan TV6-tittare se fram emot europeiska toppmatcher i fotboll från UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League – förhoppningsvis med svenskt deltagande i form av Hammarby och Elfsborg. 

Bygger ny studio

Utöver vintersporten får tittarna på TV6 även möjligheten att följa några av Sveriges mest folkkära landslag, som damlandslaget i handbolls-VM (2-19 december) och juniorkronorna i JVM i ishockey i Kanada under jul- och nyårshelgerna. Nästa år ska även det svenska herrlandslagets matcher i UEFA Nations League-matcher att sändas på TV6. Och som om inte det vore nog kommer herrarnas ishockey-VM med Tre Kronor flytta in på kanalen. 

– Tack vare vår svårslagna rättighetsportfölj har vi möjlighet att addera fler av de mest folkkära sporthändelserna till TV-tablån.

- Samtidigt finns alla rättigheter till fortsatt streaming på Viaplay. Nya TV6 blir den kanal i Sverige som visar de största sporthändelserna.

- Och då har vi inte ens nämnt våra planer för studiosatsningen, säger Kim Mikkelsen, tf sportchef NENT Group Sverige. 

Såvä lnya som tidigare experter och profiler ska framträda i studion.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.