Nent bygger för TV-sport i mängd

"TV6 nya hemmet för linjär sport, ska komplettera Viaplay."

Nent Group är inte blygsamma i sin senaste marknadsföring. Det heter också "TV6 blir nya kanalen för sport genom att visa mer direktsänd sport än någonsin tidigare med ny studio och analyser från aktuella profiler och experter."

I år ska även TV6 bli den linjära hemkanalen för vintersport, och sända all längdskidåkning som ingår i de förvärvade rättigheterna. 

Tidigare i år blev det också klart att Viaplay blir vintersportens nya hemvist, där hela Nent Groups sportutbud finns tillgängligt utan avbrott.  

 De utlovas ett fullspäckat schema med europeisk fotboll, handboll och ishockey , samt vintersport med längd- och alpina skidtävlingar.

Full satsning på brett utbud

”TV6 ska bli den nya kanalen för sport, och ska visa mer direktsänd sport än någonsin tidigare med ny studio och analyser från aktuella profiler och experter”. Allt detta vid sidan om Viaplay, som streamar samtlig sport i koncernens portfölj, ska mycket sport sändas via linjär TV.

Nu är beslutet taget. För att göra ännu mer sport brett tillgängligt ska nya TV6 positioneras  som en av Sveriges främsta linjära sportkanaler. Det innebär att flera delar av den premiumsport där Nent har de svenska rättigheterna, ska visas på TV6. 

För att få tillgång till samtlig sport och hela NENT Groups omfattande sportutbud, är det emellertid fortsatt streamingtjänsten Viaplay som gäller. 

Tack vare nya rättigheter kan TV6-tittare se fram emot europeiska toppmatcher i fotboll från UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League – förhoppningsvis med svenskt deltagande i form av Hammarby och Elfsborg. 

Bygger ny studio

Utöver vintersporten får tittarna på TV6 även möjligheten att följa några av Sveriges mest folkkära landslag, som damlandslaget i handbolls-VM (2-19 december) och juniorkronorna i JVM i ishockey i Kanada under jul- och nyårshelgerna. Nästa år ska även det svenska herrlandslagets matcher i UEFA Nations League-matcher att sändas på TV6. Och som om inte det vore nog kommer herrarnas ishockey-VM med Tre Kronor flytta in på kanalen. 

– Tack vare vår svårslagna rättighetsportfölj har vi möjlighet att addera fler av de mest folkkära sporthändelserna till TV-tablån.

- Samtidigt finns alla rättigheter till fortsatt streaming på Viaplay. Nya TV6 blir den kanal i Sverige som visar de största sporthändelserna.

- Och då har vi inte ens nämnt våra planer för studiosatsningen, säger Kim Mikkelsen, tf sportchef NENT Group Sverige. 

Såvä lnya som tidigare experter och profiler ska framträda i studion.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.