Nygamla namn tillbaka som vinterguider

Svensken älskar att följa skidtävingar via tv. Nu är Viaplay Vinter redo att ta sig an en ny vintersport-säsong. Och man gör det med en ny programledar-kvartett där erfarne tv-profilen Andreas Odén tar plats och ytterligare ett f d TV-namn återkommer. Det gäller Andreas Odén och Peter Jihde.

  Det blir lite av en comeback för mig, så det känns både spännande och inspirerande, säger Andreas.

Det nya uppdraget innebär även en yrkesmässig återförening.


– Jag och Peter Jihde träffades tidigt, faktiskt redan 1994 på lokal-tv i Växjö. Jag har främst honom att tacka för att jag en gång hamnade på TV4-sporten.

– Peter är en skicklig yrkesman och lagspelare som jag uppskattar. Och en svårslagen tävlingsmänniska vilket jag fått uppleva både på padel- och golfbanan.

–  Därför känns det extra skönt att ha honom i samma lag nu.

 Fick blondad tand i fjol

Trots sin enorma rutin tror Odén att nerverna kan göra sig påminda.

–. Det är en del rost som ska skrapas bort. Men med min erfarenhet är jag trygg i att gå in och göra så gott jag kan, och jag ser fram emot att få jobba med Lovisa och resten av gänget. Den glädjen övervinner nervositeten.


Veteranen tror sig veta vad som krävs för att lyckas i programledarrollen.


– Man måste tycka att det är kul, annars blir det lätt ställt och trist. Sedan fick jag blodad tand i fjol när jag som reporter bevakade längdskidorna förra vintern. 


– Jag har verkligen saknat direktsändningar, just det där att vara med när det händer. Live är alltid live och att vara först med det senaste är alltid en tillfredsställande känsla.


Den 19 november öppnar Viaplay Vinter för säsongen med alpina världscupen från finska Levi. Och helgen därefter, den 25-27 november, är det stora världscuppremiär för längdåkarna i Ruka, Finland.


Nedräkningen har börjat.


Vi tittare har intensiva dagar att se fram emot. Samtidigt inleds och går fotbolls-VM i Qatar.


 Viaplay Vinters programledare: Peter Jihde, Johanna Ojala, Lovisa Lagerkvist Giertta och Andreas Odén.


 Nyckeldatum att ha koll på

19 november: Säsongspremiär för Viaplay Vinters studio med alpina världscupen i Levi, Finland.

25-27 november: Längdåkningspremiär från världscupen i Ruka, Finland.

31 december-8 januari: Tour de Ski.

6-19 februari: Alpina VM från Courchevel-Meribel, Frankrike.

19 februari–5 mars: VM freeski/freestyle från Bakuriani, Georgien på Viaplay.

21 februari–5 mars: VM längdskidåkning nordiska grenar från Planica, Slovenien.

Viaplay Vinter  direktsänder alla tävlingar från skid- och snowboardrättigheter från FIS (Internationella skidförbundet) Via TV6: Sänds allt från  längdåkningen, upp till hälften av de alpina tävlingarna samt ett urval från freestyle och backhoppning och vissa av FIS tävlingar.

V sport vinter:  är den egentliga vintersport-kanalen med betoning på direktsändningar. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.