Nygamla namn tillbaka som vinterguider

Svensken älskar att följa skidtävingar via tv. Nu är Viaplay Vinter redo att ta sig an en ny vintersport-säsong. Och man gör det med en ny programledar-kvartett där erfarne tv-profilen Andreas Odén tar plats och ytterligare ett f d TV-namn återkommer. Det gäller Andreas Odén och Peter Jihde.

  Det blir lite av en comeback för mig, så det känns både spännande och inspirerande, säger Andreas.

Det nya uppdraget innebär även en yrkesmässig återförening.


– Jag och Peter Jihde träffades tidigt, faktiskt redan 1994 på lokal-tv i Växjö. Jag har främst honom att tacka för att jag en gång hamnade på TV4-sporten.

– Peter är en skicklig yrkesman och lagspelare som jag uppskattar. Och en svårslagen tävlingsmänniska vilket jag fått uppleva både på padel- och golfbanan.

–  Därför känns det extra skönt att ha honom i samma lag nu.

 Fick blondad tand i fjol

Trots sin enorma rutin tror Odén att nerverna kan göra sig påminda.

–. Det är en del rost som ska skrapas bort. Men med min erfarenhet är jag trygg i att gå in och göra så gott jag kan, och jag ser fram emot att få jobba med Lovisa och resten av gänget. Den glädjen övervinner nervositeten.


Veteranen tror sig veta vad som krävs för att lyckas i programledarrollen.


– Man måste tycka att det är kul, annars blir det lätt ställt och trist. Sedan fick jag blodad tand i fjol när jag som reporter bevakade längdskidorna förra vintern. 


– Jag har verkligen saknat direktsändningar, just det där att vara med när det händer. Live är alltid live och att vara först med det senaste är alltid en tillfredsställande känsla.


Den 19 november öppnar Viaplay Vinter för säsongen med alpina världscupen från finska Levi. Och helgen därefter, den 25-27 november, är det stora världscuppremiär för längdåkarna i Ruka, Finland.


Nedräkningen har börjat.


Vi tittare har intensiva dagar att se fram emot. Samtidigt inleds och går fotbolls-VM i Qatar.


 Viaplay Vinters programledare: Peter Jihde, Johanna Ojala, Lovisa Lagerkvist Giertta och Andreas Odén.


 Nyckeldatum att ha koll på

19 november: Säsongspremiär för Viaplay Vinters studio med alpina världscupen i Levi, Finland.

25-27 november: Längdåkningspremiär från världscupen i Ruka, Finland.

31 december-8 januari: Tour de Ski.

6-19 februari: Alpina VM från Courchevel-Meribel, Frankrike.

19 februari–5 mars: VM freeski/freestyle från Bakuriani, Georgien på Viaplay.

21 februari–5 mars: VM längdskidåkning nordiska grenar från Planica, Slovenien.

Viaplay Vinter  direktsänder alla tävlingar från skid- och snowboardrättigheter från FIS (Internationella skidförbundet) Via TV6: Sänds allt från  längdåkningen, upp till hälften av de alpina tävlingarna samt ett urval från freestyle och backhoppning och vissa av FIS tävlingar.

V sport vinter:  är den egentliga vintersport-kanalen med betoning på direktsändningar. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.