ViaPlay tar över Premier League

Cmore fasas ut och ViaPlay ersätter. Men  Erling Haaland är det ingen som fasar ut. Tränaren Pep Guardiola värnar om sin skyttekung.Och Haland  började den här säsongen som han avslutade den förra - med att göra  mål. Det är ju hans uppgift och han sköter det jobbet fullt ut.

Richard Henriksson är ytterligare en medarbetare som hämtas från Radiosporten. Nu ska han leda Fotboll-studion i i inledningen av Premier League.

Haaland gav Manchester City  en idealisk start i Premier League. Norrmannen stod för två mål i 3–0-segern borta mot nykomlingen Burnley.

– Det gick ganska bra, var norrmannens anspråkslösa kommentar.

Redan i tredje minuten small det. Om vem om inte denne Erling Haaland sköt efter en hörna

Sedan väntade han en halvtimme innan 2-0 på ett skott igen. Nu med projektil  via ribban. 

I Viaplay kan vi följa säsongens PremierLeague. Det har gått 84 dagar sedan Erling Haaland och Manchester City lyfte pokalen. På fredagen startader årets liga, med Richard Henriksson (värvad från Radiosporten) som programledare i Viaplay. 

Fotboll-studion håller öppet i över 20 timmar under premiäromgångens fyra speldagar.

– Det är klart man orkar. Precis som för alla längtande fans ska det bli underbart att verkligen få slänga sig över ligan och hänge sig direkt, säger Henriksson.Nu gäller alltså ViaPlay.

Tog tre titlar

 

I skenet av en intensiv transfersommar och förra säsongens upplösning där  Manchester City erövrade  de tre tyngsta titlarna – Premier League, Champions League och FA-cupen, Nu är den stora frågan given:

– Vilka kan utmana jätten? Helt klart är att samtliga av topplagen vi brukar prata om gör ett försök, säger Richard Henriksson.

Närmast att sätta käppar i Cityhjulen förra säsongen var en klubb från norra London.   

– Arsenal bör rimligen vara ännu bättre i år med sommarens största värvning i Declan Rice, som erbjuder dem flera sätt att spela på.

Samtidigt har hoppet tänts i den röda delen av Manchester där nederländske tränaren Erik Ten Hag bygger vidare på fjolårets tredjeplats.

– Manchester United ser bättre ut nu än för ett år sedan med till exempel en ny målvakt (André Onana) som passar deras sätt att spela.

Spenderade 1 miljard

Dessutom har United spenderat närmare 1 miljard kronor på unge danske anfallaren Rasmus Höjlund, 20, från Atalanta.  

– Av många saker man är pepp på inför säsongen är "Höjlundprojektet" definitivt en sådan, säger Henriksson.

– De köper talang, men han kommer få tuff press på sig. Att vara ung, nordisk anfallare i Manchester innebär ofrånkomligen jämförelser.

Norrmannen Erling Haaland tog Premier League med storm och vann skytteligan på historiska 36 mål.

– En sådan säsong ska egentligen inte gå att överträffa. Men ska någon göra det är det fenomenet Erling Haaland. Han är fortfarande ung och kan utvecklas ytterligare, säger Henriksson och fortsätter:

Tillräckligt hungriga?

– Men det stora frågetecknet kring City är om de har hungern kvar, och det har även Pep Guardiola (tränaren) pekat ut som årets främsta utmaning. Det räcker med att tappa poäng i fyra matcher så är en ny ligatitel i fara, säger Henriksson.

I Newcastle finns ytterligare en spännande nordisk anfallare att hålla ögonen på.

– Efter succén i fjol är förväntningarna på Alexander Isak stora. Nu förväntas han etablera sig bland ligans absoluta toppspelare i ett lag som även ska spela Champions League.

Utöver Newcastle finns ytterligare tre storklubbar med höga ambitioner.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s orsförande, hans von Uthman har bestämda åsikter om Framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.