Fyra para-stjärnor profileras i tv-serie

De är fyra stjärnor inom parasport och nu ska de profilerasDen 28 augusti 2024 går startskottet för Paralympics i Paris, och lagom till sommarspelen släpps den nya serien ”Drömmen om Paralympics" på  TV4 Play. Här får tittarna på nära håll följa fyra av Sveriges främsta elitidrottare genom tuffa träningspass och vardag.

Ebba Årsjös framfart i Alina tävlingar väcker en beundran hos många.

 

 Anna Beck, ett av Sveriges stora hopp inför Paralympics, är med i serien.
– Det känns både spännande och utmanande att dela med sig av sin vardag och ge tittarna inblick i hur livet som idrottare kan se ut, med allt vad det innebär. Inspelningarna har precis börjat och jag hoppas att detta kan bidra till att fler inspireras och vågar följa sina drömmar, säger Anna Beck som tog dubbla silvermedlajer i Tokyo 2021 och nu får chansen att uppleva ännu ett Paralympics. 

Ofiltrerade bilder

Produktionen är i full gång och ”Drömmen om Paralympics" väntas bli den första serien som visar en ofiltrerad bild av livet som elitidrottare inom parasporten. Målbilden är att ge tittaren en fördjupad bild av människorna bakom medaljerna, deras liv och det slit som krävs för att vara på toppen. Nu står det klart att TV4 Play släpper den nya serien ”Drömmen om Paralympics" lagom till sommarspelen. 
– Vi ser fram emot att vara med på den här resan där vi får lära känna personerna bakom de här unika prestationerna på ett sätt som tittarna tidigare inte sett, säger Niklas Supanich, programchef sport på TV4.
Förutom Anna Beck får tittarna följa med bakom kulisserna när Zebastian Modin, Philip Jönsson och Ebba Årsjö tar sig genom tuffa träningspass och vardagen.  
– Att få följa fyra av våra största profiler på deras resa mot Paralympics ger en genuin inblick i en elitidrottares vardag med både träning och tävling, i med- och motgång. Det inspelade materialet kombineras med deras egna vloggar så tittarna kommer verkligen att få lära känna dem på djupet och personerna bakom prestationerna. Vi hoppas att detta ska inspirera fler till att följa sina drömmar och bidra till att fler få upp ögonen för parasporten  säger Rebecca Fyhr, kommunikationschef på Parasport Sverige/Sveriges Paralympiska Kommitté. 
”Drömmen om Paralympics" har premiär sommaren 2024 för att öka engagemanget inför Paralympics i Paris.  

Om de medverkande  

Anna Beck (Cykel) 
Anna är regerande världsmästare i disciplinen tempo. Hon vann samtliga fyra internationella tävlingar i samma tempo 2023. I Paralympics 2024, 
Zebastian Modin (Längdskidor/skidskytte) 
Zebastian är en av Sveriges största stjärnor inom vinterparalympics och tävlar i både längdskidor och skidskytte Som 15-åring tog han sin första Paralympiska medalj då han vann brons 2010 i Vancouver. 
Philip Jönsson (Skytte)
Philip Jönsson stod för en historisk prestation i Tokyo där han tog Sveriges enda guld. Där visade han prov på nerver av stål när han satte paralympiskt rekord i 10 meter stående 
Ebba Årsjö (Alpint)
Ebba Årsjö gjorde sitt första Paralympics 2022 i Peking. och tog hem hela tre medaljer, varav två guld trots en allvarliga krasch och knäskada . Under året tog Ebba Årsjö även två VM-guld och vann den totala världscupen i slalom.
I dagarna har också parasport gjort klart med ett nytt sponsorkontrakt.
– I över tre decennier har Ottobock stöttat paralympisk idrott och vår passion för detta ämne är en naturlig del av vårt företags DNA. Vi ser därför framemot att arbeta närmare tillsammans med Parasport Sverige för att stärka och stödja lokala idrottare, i linje med vårt motto "Passion för Paralympics, säger Erik Bråkenhielm, VD, Otto Bock Scandinavia AB.
– Ottobock är sedan länge en partner till den globala paralympiska rörelsen. Tillsammans kan vi synliggöra paralympiska hjältar och hjälpa fler att hitta till parasporten, säger Rebecca Fyhr, kommunikation- och marknadschef, Parasport Sverige.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.