Minskat kapital i AIK Fotboll AB

Det egna kapitalet, som vid årsskiftet uppgick till 6,4 miljoner kronor, hade minskat till drygt 3 miljoner kronor vid utgången av april. Dessutom redovisar AIK en rörelseförlust om 3,3 miljoner kronor hittills i år.
Bolagets egna kapital har halverats jämfört med årsskiftet. Förlusten efter finansnetto på 3,3 miljoner kronor ska jämföras med 2,8 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
AIK Fotbolls vd Sanny Åslund vill tona ned de röda siffrorna i en kommentar:
- Vi har fyra fulla kostnadsmånader och bara två hemmamatcher. Vi visar alltid minus under det första tertialet, det gör alla lag,
Intäkterna har ändå ökat. Upp till drygt 17 miljoner kronor, jämfört med drygt 16 miljoner under januari-april 2003. Det förklaras med ett bättre marknadsarbete och just de ökade reklamintäkter är ändå ett ljus i mörkret.
Totalt skedde en ökning i rörelsekostnaderna. 18,1 miljoner i utgifter ska jämföras med knappt 17 miljoner från 2003. Men även här vill AIK se framsteg i så måtto att löner till spelare och ledare har minskat under perioden.
Frågan är vad som händer fortsättningsvis. AIK:s blaget har en prognos till årsresultat på ungefär sammanivå som föregående år, men lagets sviktande kvalité påverkar intresset och resultatet styrs mycket av hur åskådarna reagerar.
Än så länge är fansen trogna klubben. Snittet vid de allsvenska matcherna, 18 500 personer, är faktiskt bättre än fjolårets 17 302.
Nyligen gjorde AIK Fotboll AB en nyemission som fulltecknades och därmed har kapitalet förstärkts avsevärt. «Storleken på emissionsbeloppet har beräknats som det kapitalbehov bolaget behöver för att påbörja nästa steg i utvedcklingen till ett med nordksiska mått internationellt framgångsrikt fotbollslag», står det i delårsrapporten,

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken tillStockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.