Minskat kapital i AIK Fotboll AB

Det egna kapitalet, som vid årsskiftet uppgick till 6,4 miljoner kronor, hade minskat till drygt 3 miljoner kronor vid utgången av april. Dessutom redovisar AIK en rörelseförlust om 3,3 miljoner kronor hittills i år.
Bolagets egna kapital har halverats jämfört med årsskiftet. Förlusten efter finansnetto på 3,3 miljoner kronor ska jämföras med 2,8 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
AIK Fotbolls vd Sanny Åslund vill tona ned de röda siffrorna i en kommentar:
- Vi har fyra fulla kostnadsmånader och bara två hemmamatcher. Vi visar alltid minus under det första tertialet, det gör alla lag,
Intäkterna har ändå ökat. Upp till drygt 17 miljoner kronor, jämfört med drygt 16 miljoner under januari-april 2003. Det förklaras med ett bättre marknadsarbete och just de ökade reklamintäkter är ändå ett ljus i mörkret.
Totalt skedde en ökning i rörelsekostnaderna. 18,1 miljoner i utgifter ska jämföras med knappt 17 miljoner från 2003. Men även här vill AIK se framsteg i så måtto att löner till spelare och ledare har minskat under perioden.
Frågan är vad som händer fortsättningsvis. AIK:s blaget har en prognos till årsresultat på ungefär sammanivå som föregående år, men lagets sviktande kvalité påverkar intresset och resultatet styrs mycket av hur åskådarna reagerar.
Än så länge är fansen trogna klubben. Snittet vid de allsvenska matcherna, 18 500 personer, är faktiskt bättre än fjolårets 17 302.
Nyligen gjorde AIK Fotboll AB en nyemission som fulltecknades och därmed har kapitalet förstärkts avsevärt. «Storleken på emissionsbeloppet har beräknats som det kapitalbehov bolaget behöver för att påbörja nästa steg i utvedcklingen till ett med nordksiska mått internationellt framgångsrikt fotbollslag», står det i delårsrapporten,

För andra gången har Riksidrottsnämnden slagit fast att Boden Hockey ska beviljas dispens från Svenska Ishockeyförbundets krav att tillhöra en ligaorganisation – i det här ärendet Hockeyettan AB.

Beskedet är  ett svårt nederlag för ishockeyns förbundsbas, Anders Larsson, och hans styrelse, som tidigare vägrat att efterleva tidigare RIN-beslut med den här innebörden.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel förlänger samarbetet till och med 2028

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel är tungviktarei idrotts-Sverige. Nu har de enats om ett nytt sponsoravtalet.Båda parter pratar om det största någonsin. Ett kontrakt som innebär en förlängning av samarbetet under de kommande sju åren. Det nya avtalet gäller till och med 2028 och innehåller ett utökat samarbete. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Thomas Wassberg är aldrig omöjlig. Oavsett TV-kanal och äventyr ställer han upp. När nu Discovery satsar på ett nytt utmaningsprogram är Thomas en av deltagarna. Bland de övriga märks Lisa Ajax, Mikael "Soldoktorn" Sandström och Maria Montazam, Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Danyel Couet, och Alexandra Zazzi. 

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.