OS dubbelt så dyrt?

Kostnaden för OS blir allt större. 55 miljarder kronor är den senaste uppskattningen. Många greker är oroade.
Det finns till och med experter som befarar att det inte kommer att räcka med dessa 55 utan att slutnotan kommer att stanna runt 90 miljarder.
- Vi har noterat att kostnaden nu är uppe i 55 miljarder kr och över det, medger den grekiske finansminister.    
90 miljarder ska jämföras med prognosens 42 miljarder. En dubbelt så dyr räkning skulle få många greker att protestera och höja sina röster.
Men just diskussioner i form av politiska gräl har orsakat många förseningar och i sin tur även fördyrade byggprojekt. I så måtto har ändå tempot höjts avsevärt och de flesta arenor och andra byggnationer är antingen klara eller inne på slutdelen.
Men de felaktiga beräkningarna har fått även EU att reagera och ifrågasätta vad som sker.
Med en kostnad om 90 miljarder kronor beräknas det ta tio år innan allt är betalt. Och dessutom får det efterräkningar i uteblivna satsningar på andra områden i det grekiska samhället.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.