Ringholms misstag påvisar skattebrist

Finansminister Bo Ringholms fotbollsklubb betalar inte skatt Han medger felaktigheterna runt reklamskatten i Enskede IK. Men han drabbas dubbelt eftersom misstagen påvisar en brist i hela systemet eftersom samma misstag gäller åtskilliga idrottsföreningar.
Enskede IK har inkomster långt över fribeloppet på 20.000 kronor per år. Där går gränsen för idrottsklubbar med reklamintäkter. Dessutom gäller att föreningar i den situationen ska registrera sig hos Skatteverket.
I en skrivelse uppger nu finansminister Bosse Ringholm, som är fotbollsklubbens ordförande sedan 15 år, att misstagen ska rättas till. I övrigt hänvisar han till fotbollsklubbens kassör.
Finansminister Bosse Ringholm erkänner att Enskede IK har skattefuskat. Däremot förnekar han att fotbollsklubben ska ha betalat en tränare med svarta pengar och lovar att klubben ska göra rätt för sig.
- Vår föreningen ska självklart betala skatt som alla andra, sa han.
En representant för föreningen har också kontaktat skattemyndigheterna för att ställa allt till rätta.
Det var Ekot som avslöjade att Enskede IK, idrottsklubben där Bosse Ringholm varit ordförande i 15 år, under flera år har inte skött skatteinbetalningar. Enligt sitt eget kansli har klubben under minst ett par år tjänat mellan 120.000 och 140.000 kronor per år på reklam.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.