Råsunda ska byggas om

Nu ska också Råsunda få konstgräs. Men planerna vållar debatt.
Flera svenska elitlag, bland annat Örebro och Sundsvall, har konstgräs på sina arenor. Elfsborg liksom nyblivna allsvenskarna Gefle och Häcken planerar att skaffa det samma.
Kritik mot underlaget förekommer lite varstans, men det finns också positiva röster.
Beträffande Råsunda är inte ett definitivt besked taget, men på fotbollförbundet finns en klar inriktning.
- Det skulle vara väldigt konstigt om det inte är konstgräs som gäller när arenan tas i bruk, säger fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer.
Vid fotbollens representantskapsmöte i december ska frågan diskuteras och beslut kommer vid årsmötet i mars nästa år.
Samtidigt är Örebros tränare Stefan Lundin kritisk till Eyravallens konstgräs.
-Vår plan är för hård och ger skador. Om inget görs måste vi anpassa träningen. Ett alternativ är att sticka ut och springa istället.
Val av rätt underlag är en tvistefråga även ute i Europa. Uefa:s exekutivkommitté diskuterar ärendet. Frågan är om konstgräset ska tillåtas för internationella matcher från nästa år.
- Vi är absolut för att konstgräset ska tillåtas också i dessa sammanhang. Inte minst av ekonomiska skäl eftersom användningsgraden ökar väsentligt, säger Sune Hellströmer.
Råsundas framtida utseende hör nu till dagordningen. Det finns förhoppningar om en ny färdig arena till 2009. Dessförinnan är det troligt att en arkitekttävling får ge svar på exakt utformning.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.