Banker vill ta över Formel 1

Bernie Ecclestones kontroll över formel 1-racingen blir allt mera hotad. Tre banken har gått till högsta domstolen i England för att ta över Ecclestones bolag som driver formel 1-tävlingarna världen över
Bernie Ecclestone har i 20 år kontrollerat formel 1 via en minoritetspost i Formula One Holding, FOH, det företag som har de kommersiella rättigheterna.
FOG har SLEC som moderbolag där 75 procent, via det kraschade mediabolaget Kirch, ägs av Bayerische Landesbank, JP Morgan och Lehman Brothers. Återstående 25 procent tillhör Bernie Ecclestone.
Majoriteten av styrelsen i FOH består av hans familj och Ecclestone hävdar att har rätt att utse styrelsemedlemmar i FOH.
Men bankerna vill ta styra FOH går nu till domstol för att ta över verksamheten och anklagar Ecclestone för att han nekar dem representation i styrelsen som deras ägarandelar ger dem rätt till.
Bernie Ecclestone skapade sin dominanta ställning när han på 80-talet påverkade teamen att låta honom förhandla med mediebolagen om sändningsrättigheterna. Han har lyckats i sina affärer och själv tjänar 4,2 miljarder pund. Men nu är hans imperium hotat.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.