Finansbolag vill rädda ÖSK

En finansman är beredd att rädda Örebro SK. Han bor granne med Eyrastadion. Hans företag Obol Investment gav en miljon kronor till Plannja Basket för bara en månad sedan. Nu är Jan Saradlic den finansman som kan ge ÖSK nödvändigt kapital och rädda klubben.
Jan Saradlic ingår i styrelsen för Obol Investment, ett schweiziskt bolag som bland annat förvaltar framgångsrika ishockey- och fotbollsspelares förmögenhet. Saradlic bor i Örebro med sin familj sedan 20 år tillbaka. Därmed är förutsättningarna de bästa.
Det är motsvarande villkor som har inneburit att Obol har sponsrat Luleå Hockey och basketklubben Plannja.
Saradlics kollega Bo Johansson är nämligen norrlänning till börden och hans naturliga intresse för idrotten i Luleå var avgörande i kontakterna mellan klubbarna och Obol.
Därav bör ÖSK-arna känna stigande optimism när Jan Saradlic bor och verkar i Örebro.
- Det skulle vara roligt att göra något för Örebro, medger Jan Saradlic.
- Jag skulle absolut vara intresserad av att göra något trevligt för min hembygd. Men det beror naturligtvis på hur det ser ut i ÖSK. Man blir ju lite undrande när pressen berättar om det ena liket efter det andra som dras fram.
- Jag vill ha ett allsvenskt lag i Örebro, det vill väl alla Örebroare. Jag hoppas alla inser vilket värde ett allsvenskt fotbollslag har för ortens attraktionskraft i stort. Det är inte bara en fråga för de sportintresserade.
Obol Investment har investerat 1,2 miljoner kronor i Plannja, och har gett hopp oim ytterligare pengar.
Själv är Jan Saradlic medveten om at en satsning i ett allsvenskt fotbollslag handlar om större belopp.
- I superettan är det naturligtvis mindre siffror. Men jag utesluter inte ett samarbete även om nedflyttningen skulle kvarstå. Jag är beredd att lyssna på ÖSK.
Jan Saradlic har stor påverkan på sponsorverksamheten eftersom han ingår i styrelsen för Obol Investment Ltd.
Jan Saradlic vill bli en finansiär, men inte ta något fast engagemang i ÖSK.
- Jag är mycket på resande fot och skulle ha svårt att tidsmässigt hinna med ett styrelseuppdrag i klubben. Däremot kan jag tänka mig att bidra med tankar och idéer.
Fotnot: Obol Investment Ltd uppges ha verksamhet i åtta länder med totalt 80 anställda. Bolaget är ska vara ansvarigt för 38 fonder och förvaltar drygt tio miljarder kronor åt sina investerare, bland annat framgångsrika idrottsmän.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.