Skiljenämnd krävs i AIK

Enda sättet att nå en uppgörelse mellan AIK Fotboll AB och spelarna i parternas lönetvist är att Svenska Foftbollförbundet tillsätter en skiljenämnd.
Det är nämligen inte någon av AIK:s spelare som går med på att sänka sin lön med 30 procent. Därför ska en skiljenämnd avgöra på vilken nivå spelarlönerna ska ligga när AIK nu spelar i Superettan.
- Vi hade inte räknat med annat, säger Sandro Catenacci, vice vd i AIK Fotboll AB.
- Vi har inskrivet i kontrakten att om AIK spelar i en lägre division så ska lönen omförhandlas. Nu får skiljenämnden bestämma vad som är skäligt.
Under fredagen beslutar Svenska fotbollförbundet vem som ska sköta förhandlingarna mellan AIK och spelarna. Vederbörande ska försöka ena paterna eller fastslå vilken nivå sänkningen ska ligga på.
Beslutet, som lär komma under februariu 2005, går inte att överklaga.
Att det är enad bojkott från spelarna förnekar målvakten Håkan Svensson, spelarnas talesman:
- Så är det absolut inte. Var och en har tagit sitt eget beslut, en del med hjälp av sina agenter. Jag trodde kanske att man skulle ta det mer individuellt. Det är fel att måla ut att alla inte är beredda att sänka sin lön. Spelar man i en serie lägre får man vara beredd på sänkt lön, säger Svensson till Dagens Nyheter.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.