En sista diskussion

Parterna själva säger det till och med – dvs att onsdagen möte också är det sista. Kommer de inte överens då, ja, då går det inte att rädda NHL-säsongen.
I ett sista desperat försök träffas NHLPA och NHL. Om inte annat är parterna skyldiga det inför åskådare och sponsorer.
Uppgifter gör gällande att NHL vill presentera ett förslag som dels förmår spelarna att ge sitt klartecken, dels utlöser ett intensivt arbete för att få igång ligan så fort det bara är möjligt.

Frågan är vad NHLPA har konstruerat. Ett lönetak har klubbarna hållit fast vid från första början. Och spelarna lika konsekvent sagt nej till.
Vid det förra mötet diskuterade parterna i över nio timmar utan att komma nämnvärt mycket närmare varandra.
- Jag kan inte säga att vi har nått så långt, sa ägarnas representant Bill Daly
- Våra skilda åsikter kvarstår, menade spelarnas representant Ted Saskin.
Vid de diskussionerna hade ändå NHL-basen Gary Bettman och NHLPA:s vd Bob Goodenow nekats tillträde. I ett hopp om att det kunde öppna framkomliga vägar.
Nu går sista tåget.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

På onsdagen avslöjades att den presskonferens som SOK, RF och Parasporten har kallat till på eftermiddagen i Stockholm handlar om att Sverige har intresse av att ansöka om att få OS 2030.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.