Plus och minus med Abramovitj

Chelsea jämnar allt motstånd med marken. Men pengarna rår man inte över, inte i bokföringen i alla fall. Räkenskapsåret 2003-04 påvisar ett underskott om 1,2 miljarder kronor. Det är Roman Abramovitjs både fel och förtjänst.
Sportsligt gäller ett strålande facit med överlägsen ligaledning, final i ligacupen och avancemang i såväl Champions League som FA-cupen.
Ekonomiskt gäller rena Ebberöds bank. Det är ett flöde av pengar som inte existerar någon annanstans.
Roman Abramovitj har satt fart på affärerna och konsekvensen framkommer i bokslutet. Med sådana spelarköp och –försäljningar är det inte annat än självklart att det i slutänden uppstår ett gigantiskt minus.
Underskottet om smått ofattbara 1,2 miljarder kronor är det oomtvistliga beviset på en spelarcirkus som aldrig har förekommit i någon annan klubb
Leeds noterade 2002-03 ett minus om 668 miljoner kronor. Roman Abramovitj och Chelsea nära nog dubblade det rekordet i Premier Legaue. Klubben blev värst här också.
Det är dock ingen fara på taket. Roman Abramovitj ställer upp.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.