Miljonflödet i AIK

Inte nog med AIK fotboll blöder ekonomiskt. Saneringsarbetet kan inte genomföras enligt de tilltänkta planerna och det innebär framför allt dryga och onödiga löneutgifter.
AIK har stora ekonomiska problem och måste spara 30 miljoner kronor i år. Tio spelare har sålts eller fått lämna klubben. Lönerna har sänkts betydligt för de kvarvarande spelarna. Men utgifterna hade varit avsevärt lägre om klubben hade kunnat eller kommit ihåg att säga upp ytterligare ett antal kontrakt.
Svante Samuelsson kom till AIK 2002 och lämnade klubben inför den senaste säsongen och gick till Kalmar FF, Men AIK betalar fortfarande halva hans lön som är på 90 000 kronor.
Samuelsson kom som Bosmanfall och det var därför som han kunde förhandla till sig en sådan hög lön. Ytterligare ett skäl var att han betraktades som lagets blivande speldirigent.
- Vi hade inget annat val. Kalmar kunde inte ta hela lönekostnaden, då fick vi göra den här dealen, säger AIK:s vice ordförande Alessandro Catenacci till Expressen.

Håkan Svensson är målvakten som tränaren Robert Nordling inte ville ha kvar. AIK tvingades köpa ut Svensson från ett gällande kontrakt. En kostnad på runt en halv miljon kronor.

Patrik Englund blev sparkad som tränare, men har lön från AIK under 2005.

Sanny Åslund är vd:n som också tvingades lämna klubben. Men han jobbar vidare.

Peter Kisfaludy är sportchefen som får lön ytterligare ett par månader in på det nya året. Skälet är att Mats Björeskog, AIK:s nye vd och ekonomi-chef, glömde att säga upp honom vilket skulle ha skett senast den 3 november 2004 för att inte Kisfaludy skulle bli fast anställd. Kisfaludy tog själv upp saken med Björeskog och valde sedan att säga upp sig.
Uppgifter gör också gällande att de två föregående tränarna, Richard Money och Olle Nordin, finns kvar på lönelistan. Men Björeskog har i alla intervjuer vägrat att kommentera saken.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.