Percy Nilssons kamp för hedern

Percy Nilsson kämpar för att rädda sin heder. I tingsrätten med advokat Leif Silbersky vid sin sida pågår striden – frågan är om Percy Nilsson struntat i skattereglerna eller ej?
Åklagaren är bestämd och hävdar att Malmö Redhawks ägde och avlönade sina utländska spelare och att konstruktionen med betalning till en kanadensisk agent, Allsport Management Group, (AMG) skedde med syftet att undanhålla skatt.
Medan Percy Nilsson med stöd av förre klubbdirektörerna Sune Moberg och Gunnar Svensson menar att det var dåtidens melodi – klubbarna hyrde spelarna av deras agent, pengar som av agenten senare skulle omvandlas till spelarens pension.

Sydsvenska Dagbladets krönikör Åkte Stolt ger sin tolkning av rättegången:
”Saken borde egentligen varit utagerad. Avtalen underkända, restskatter påförda och betalade. Räntor och straffskatter också. Klubben har gjort rätt för sig. Eller rättare sagt; Nilsson har betalat. Mer eller mindre gjort sig till Malmö Redhawks ägare.
Nu gäller det hans egen heder. Åklagaren vill hävda att Nilssons maktställning var oinskränkt, att han låg bakom alla avtal, bestämde allt. En kopiering av den gängse bilden av Percy Nilsson. Om nu det har en avgörande betydelse…
Det var så man gjorde, det var inget märkvärdigt, ingen bluff, ingen skatteflykt; det var detta man råddes till att göra av ekonomer, jurister och skatteexperter. Säger de åtalade.
Percy Nilsson har mörk kavaj med Redhawks-märke, han är lite upphetsat röd på kinderna, lite ilsken över att bandupptagningar från förhören tillåts, han ber då och då åklagaren höja rösten, för att han hör dåligt, och han säger, att han inte kan erinra sig några avtal och inte har skrivit på några".

Vem som hade ansvaret, klubbdirektören, Percy Nilsson och/eller styrelsen tvistar de om. Nu hävdas att Hans Inge Olsson skötte kontakterna med agenten och upprättade avtal. Styrelseledamoten och ekonomijournalisten som är död och inte kan svara på frågor.


Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

När padel-Sverige har problem och rappporterna dugger tätt om konkurser och nedläggningar  avslöjas att Zlatan Ibrahimovic satsar och investerar i ny papadelhall I Stockholm.

Sveriges VM-succé på hemmaplan samlar storpublik på både arenor och framför skärmar. Som mest följde 1 265 000 personer Sveriges kvartsfinaldrama mot Egypten på TV6, vilken innebar den näst mest sedda handbollsmatchen någonsin på streamingtjänsten Viaplay.

– Fantastiskt fina siffror. Det betyder mycket när hela Idrottsverige samlas framför vår sport, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.