Percy Nilssons kamp för hedern

Percy Nilsson kämpar för att rädda sin heder. I tingsrätten med advokat Leif Silbersky vid sin sida pågår striden – frågan är om Percy Nilsson struntat i skattereglerna eller ej?
Åklagaren är bestämd och hävdar att Malmö Redhawks ägde och avlönade sina utländska spelare och att konstruktionen med betalning till en kanadensisk agent, Allsport Management Group, (AMG) skedde med syftet att undanhålla skatt.
Medan Percy Nilsson med stöd av förre klubbdirektörerna Sune Moberg och Gunnar Svensson menar att det var dåtidens melodi – klubbarna hyrde spelarna av deras agent, pengar som av agenten senare skulle omvandlas till spelarens pension.

Sydsvenska Dagbladets krönikör Åkte Stolt ger sin tolkning av rättegången:
”Saken borde egentligen varit utagerad. Avtalen underkända, restskatter påförda och betalade. Räntor och straffskatter också. Klubben har gjort rätt för sig. Eller rättare sagt; Nilsson har betalat. Mer eller mindre gjort sig till Malmö Redhawks ägare.
Nu gäller det hans egen heder. Åklagaren vill hävda att Nilssons maktställning var oinskränkt, att han låg bakom alla avtal, bestämde allt. En kopiering av den gängse bilden av Percy Nilsson. Om nu det har en avgörande betydelse…
Det var så man gjorde, det var inget märkvärdigt, ingen bluff, ingen skatteflykt; det var detta man råddes till att göra av ekonomer, jurister och skatteexperter. Säger de åtalade.
Percy Nilsson har mörk kavaj med Redhawks-märke, han är lite upphetsat röd på kinderna, lite ilsken över att bandupptagningar från förhören tillåts, han ber då och då åklagaren höja rösten, för att han hör dåligt, och han säger, att han inte kan erinra sig några avtal och inte har skrivit på några".

Vem som hade ansvaret, klubbdirektören, Percy Nilsson och/eller styrelsen tvistar de om. Nu hävdas att Hans Inge Olsson skötte kontakterna med agenten och upprättade avtal. Styrelseledamoten och ekonomijournalisten som är död och inte kan svara på frågor.


Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.