Hon stämmer fotbollsstjärnan

Ingen person var skadad och polisen fann inget brottsligt i händelsen. Ingen enskild person bar skulden till olyckan, uppgav polisen. Ändå blir Fredrik Ljungberg stämd på 20 miljoner kronor efter en trafikolycka för två år sedan.
Fredrik Ljungberg hade lämnat en träning när han kolliderade med Rhita Benabdes, 50, och hennes ex-make strax norr om London.
Ingen bedömdes som allvarligt skadad även om Ljungbergs BMW M3 var tillknycklad i fronten.

Ambulans tillkallades och Benabdes fördes till sjukhus och där klagade den 50-åriga kvinnan på smärtor i nacke och rygg. Men inte värre än att hon lämnade olycksplatsen med autografer från Ljungberg, och två av hans lagkompisar som kom till olycksplatsen i sina bilar en stund senare.
- Även om jag låg i ambulansen visste jag att mina söner skulle döda mig om jag såg Ljungberg och Vieira utan att få autografer, sa Benabdes.

Då avfärdades kollisionen som en olycka och ingen misstanke om brott fanns, vilket bekräftades av polisen.
Plösigt hävdar nu Rhita Benabdes att hon blev delvis invalid vid olyckan.
19 månader senare stämmer Benabdes den svenske landslagsstjärnan på drygt 20 miljoner kronor och yrkar på skador för livet.

- Det är väldigt stora summa för en bilolycka, säger en källa vid en domstol till tidningen The Sun, enligt Expressen. Och tillägger:
- Men om kvinnan kan bevisa att hon är invalidiserad och oförmögen att arbeta, på grund av olyckan, då är inte 1,5 miljoner pund orealistiskt. Benabdes hävdar att hon har haft mycket svårt att utföra sitt arbete som sångerska och dansös.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.