Linköping trea i penningligan

Linköpings HC ökar sin omsättning till 96,3 miljoner kronor. - Det finns inte många företag i den storleksordningen som ökar sin omsättning med så mycket på så kort tid. Med tanke på den utveckling vi haft får vi vara nöjda, säger klubbdirektören Mike Helber.
Klubbens reviderade bokslutet är klart och visar att koncernomsättningen, inklusive helägda dotterbolaget Ispalatset AB, för räkenskapsåret 2004-05 uppgår till 96,3 miljoner kronor. Det ska jämföras med 70,8 under föregående år.
Ökningen med 36 procent kan ske tack vare nya Cloetta center.

Avkastningen uppnådde inte styrelsens resultatkrav på fem procent av omsättningen. Det ursprungliga budgetmålet på tre miljoner exklusive slutspel blev i stället en miljon.
- I de första budgetsiffrorna hade vi inte räknat med kostnaden för NHL-spelarna. Under säsongen ställde vi om siktet till att försöka göra ett nollresultat på grundserien, säger Mike Helber till Östgöta-Correspondenten..

Värvningarna av NHL-stjärnorna Brendan Morrison, Mike Knuble, Kristian Huselius och Henrik Tallinder innebar en extrakostnad på drygt fyra miljoner kronor.
Helber ser till helheten:
- Till skillnad från de andra klubbarna har vi ingenting att jämföra med. Med Cloetta center har vi ökat publiksiffrorna med över 80 procent.
Frågan är om det hade kunnat ske utan NHL-stjärnorna.

Men det ekonomiska resultatet innebär att Linköping skuggar jättarna, Frölunda och Färjestad, i elitseriens penningliga.
Logerna i arenan och ett ökat publiksnittet har gett fart på intäkterna samtidigt som kostnaderna har stigit från 66,8 till 95,2 miljoner kronor.


Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.