Egen travhäst ingen vinstaffär

I Sverige finns flera professionella firmor som administrerar andelsägandet i en tävlingshäst. För medlemmarna i ett travbolag rör det sig om en kostnad runt 500 kronor i månaden, men sällan blir det till vinstaffärer
Easy KB i Uppsala har ett 100-tal hästar i sitt stall. Det typiska är hur ett antal traventusiaster tar beslutet at skaffa en ”egen” häst.
- Men de som köper in sig behöver inte alls känna varandra. De blir bekanta efterhand, säger Folke Forsmarker, ansvarig på Easy KB till Svenskas Dagbladet

- Det är både problem och glädjeämnen att dela.
De flesta hästar hos Easy KB är travare men där finns också galopphästar. Företaget ansvarar för det praktiska kring hästen – tränare, avgifter och inregistreringar – för de 20 andelsägarna.

Att äga och tävla med en andelshäst kostar runt 10 000 i månaden och därmdd runt 500 kronor för varje andelsägare.
Men Forsmarker erkänner:
– Sanningen är att de allra flesta hästar oftast inte blir de vinstmaskiner man hoppats på. De vinner sällan utan kostar bara sina ägare pengar. Ger man sig in i hästägandet med tanken att man ska äga en travare som ska vinna Elitloppet och storkovan då har man hamnat fel.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.