Frölundas verkliga guldsäsong

65 miljoner vinst under de senaste fem åren. Enbart den senaste säsongen, det s k Guldåret, gav 10 miljoner i överskott.
Så fager är verkligheten hos Västra Frölundas hockey. Enbart Färjestad är rikare i hockey-Sverige.
Vi har blivit till ett föredöme för de andra hockeyklubbarna i landet, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian i en TT-intervju.
- Tidigare pekades Frölunda ut som Svarte-Petter, nu har vi blivit till ett föredöme och det tycker jag förstås är jättekul.

SM-guld är förknippat med ekonomisk framgång. Mästaartiteln för två år sedan gav 20 miljoner i vinst. Nu stannade överskottet på 10 miljoner.
Totalt innebär det att klubben har ett eget kapital om 40 miljoner.
En stor del av förklaringen är en pålitlig publik. Åskådarna kommer i stora skaror och entréintäkterna jämte all försäljning ger stora inkomster.

- Vi slog publikrekord med ett snitt på 11.700 åskådare och dessutom lyckades vi vinna SM-guld.
Ändå hade Frölunda hade fyra högavlönade NHL-proffs som Daniel Alfredsson, Christian Bäckman, Sami Salo och Samuel Påhlsson påverkade .
- NHL-spelarna har bidragit till mer än vad de har kostat, fastslår Ahdrian.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.