NHL-konflikten upphör

Parterna är överens och inom några få dagar ska det tillkännages att NHL-lockouten är slut. Entydiga rapporter från USA i natt avslöjar att konflikten upphör.
I nio månader har oenigheten mellan spelarna och klubbägarna varit total.
Konsekvensen blev att ett flertal spelare tog flyget till Europa och spelade förra vintern i en rad klubbar. Inte minst elitserien innehåll ett stort antal NHL-stjärnor.

NHLPA och NHL har samtalat under de här månaderna, men först under den senaste tiden har det funnits en konstruktiv ton.
Båda parter har uttryckt en klar önskan om en lösning och förhandlingarna har pågått med en påtaglig anda av samverkan.

Dessutom, i Sverige är det många klubbar som öppet har deklarerat att nästa vinter vill de slippa NHL-spelarna. Dyrt men välmotiverat om än tillfälligt, tycks vara en samstämmig uppfattning.
Nu kommer det alltså ett efterlängtat besked från USA.
Redan inom de närmaste dagarna ska parterna berätta om en uppgörelse.

Lönefrågan har varit den svåraste frågan under de här nio månaderna. Klubbägarna ville ha ett lönetak vilket spelarna inte kunde tänka sig.
Men även där har NHLPA och NHL hittat ett samförstånd. Från förhandlingarna har det också läckt ut att NHL också har gett klartecken till spelarfackets krav om att alla spelare ska kunna delta i OS i Turin 2006.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.