Rädsla för ett vinter-OS i Sverige

OS i Östersund blir dyrt för Sverige. Uppskattningsvis uppgår investeringarna till drygt 8 miljarder.
Det är Statskontoret som har bedömt kostnaderna för staten till 8,4 miljarder kronor om ett vinter-OS ska genomföras i Östersund och Åre.
"Summa summarum är vi tveksamma till att ett vinter-OS i Åre och Östersund kommer att kunna bidra till en positiv ekonomisk utveckling i Sverige i stort", skriver Statskontoret i rapporten.

Om Sverige får arrangera de olympiska vinterspelen 2014 kommer det att innebära "en positiv ekonomisk chock" för sysselsättningen, turismen och näringslivet i Jämtland, enligt Statskontorets rapport, som TT har synat.

På måndagen överlämnades rapporten till regeringen. Statskontoret betonar att det är svårt att överblicka alla utgifter. Även vid ett mycket lyckat arrangemang kan förlusten stiga till 500 miljoner.

Staten får heller inte sätta något tak för de nödvändiga och avgörande ekonomiska garantierna och därtill räknar Statskontoret med investeringskostnader för anläggningar med över 2 miljarder kronor.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.