Anschutz nobbar Hammarby

Amerikanske miljardären och klubbägaren Philip Anschutz kommer inte att skjuta till mer pengar till Hammarby hockey.
- Vi får klara oss själva nu. Vi måste börja gå med vinst, säger Hammarbybasen Stefan Öström.
Amerikanen Philip Anschutz som äger flera basket- och hockeylag i Europa och USA, har tidigare varit en garant för "Bajens" hockeyöverlevnad, men sätter han stopp för ytterligare utbetalningar.

Hammarby har hamnat i en ond cirkel. Pengarna räcker inte till att skaffa ett riktigt bra hocketlag och som en följd avtar sponsorintresset.
Kostnaderna till Arenabolaget är dessutom höga. Klubben betalade 28 procent plus tio kronor per biljett till bolaget, eller en minisumma på 27 000 per match.

När sedan ungdomshockeyn innebär en i och för sig nödvändig men hög kostnad tappar klubben sina resurser.
Just nu vet heller inte de ansvariga var laget ska spela kommande vinter.

Förhandlingarna med Arenabolaget angående spel i Globen och Hovet går inte bra.
- Vi kan inte ta de villkoren, säger Hammarby-ordföranden till Svenska Dagbladet.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.