Fortsatt konflikt i hockeyförbundet

Materialförvaltare, coacher, pressansvariga, läkare och andra direkt knutna till Tre Kronors trupp vägrar att ta 70 000 kronor ur egen plånbok och betala Svenska Ishockeyförbundet
Förbundsledningen med ordförande Christer Englund och generalsekreterare Michael Englund möts av ett kompakt motstånd de kräver pengar av sina ledare.

Av hockeyförbundet har de anmodats att betala tillbaka pengarna. Det har skett ett flertal påstötningar från förbundets chefer, men inte någon av de berörda tänker betala.
World Cup var NHL och spelarfacket NHLPA:s turnering.

Därav togs vissa beslut. Som den ekonomiska ersättningen för spelare och ledare.
Som en följd fick alla spelare och ledare ca 70 000 kronor vardera. Pengarna betalades direkt till var och en.

På Svenska Ishockeyförbundet blev reaktionen kraftig. Ekonomiansvariga har hela tiden tagit för givet att pengarna från NHL och NHLPA skulle gå direkt till förbundskassan. Den totala summan finns till och med budgeterad.

Redan under pågående World Cup inleddes konflikten. Vid matcher och träningar, i omklädningsrum och på Tre Kronors hotell, blev det här en återkommande fråga. Diskussionerna berörde alla och till slut sa spelarna ifrån och ville koncentrera sig på matcherna.

Ishockeyförbundets ansvariga har sedan försökt lägga locket på och enträget försökt få materialförvaltare, coacher, pressansvariga, läkare och andra knutna till World Cup-truppen att reglera ersättning från NHL och NHLPA.

Tre Kronors spelare har tagit ställning för sina ledare. Senast gick Mats Sundin ut och deklarerade att pengarna tillhör ledarna och ingen annan, helt i enlighet med NHL:s och NPLA:s intentioner.
- Vi tyckte det var självklart att de som jobbade runt laget skulle ha pengarna. De sliter för oss, säger en annan spelare.

- Förbundet har inget med de där pengarna att göra.
- Många av de som jobbar åt Tre Kronor sliter i det tysta och de är väl värda en extra slant, säger en av veteranerna i Tre Kronor.

- Jag har inte något ytterligare att tillföra. Det vill säga att frågan är av intern karaktär och behandlas som sådan, säger generalsekreterare Michael Englund som inte alls gillar att diskussionerna nu också hamnat i media.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.