Elitklubb begärs i konkurs

Halmstad Hammers begärs i konkurs. Beskedet fick klubbens ordförande Mats Thomasson när Radio Halland ringde upp och bad om en kommentar till konkursansökan som lämnades in till tingsrätten.
- För en och en halv månad sedan resonerade vi med kronofogden. De ville ha kompletterande uppgifter kring den avbetalningsplan vi hade för att lösa lånen. I fredags lämnade klubbens revisor in dessa. Sedan väntade jag på att de skulle återkomma till mig, men får höra det här i stället. Jag är så jäkla besviken, säger Thomasson.

Första omgången av hockeyallsvenskan spelas i morgon. Halmstad Hammers möter Nybro Vikings hemma.

- Vi ska spela, menar Thomasson.
- Vi har varit i kontakt med spelarna och de känner förtroende för oss. De säger att de ska göra vad de kan på isen under tiden vi försöker att lösa den ekonomiska biten.

En skatteskuld på 548 767 kronor fick kronofogdemyndigheten att lämna in konkursansökan.

Följetongen runt Halmstads Hammers bristande ekonomi är långvarig. Nu rör det sig om skulder som är kvar sedan mars-april i fjol.

- Går klubben i konkurs åker den gamla styrelsen som satt då på smällen. Därför hoppas jag att de kan ställa upp som borgensmän så att vi kan lösa det här tillsammans, menar Thomasson.

– Det är naturligtvis inte kört för det. Klubben har fram till förhandlingarna i tingsrätten på sig att betala eller hitta en lösning och det brukar i normala fall röra sig om minst två, men oftast tre veckor, förklarar Stefan Edström på Kronofogdemyndigheten.

– Vi måste, precis som en bank som lånar ut pengar, kräva någon form av säkerhet och när vi inte fick in det kunde vi inte gå vidare till nästa steg, själva bärigheten, säger Edström.

Hammers har restförts fem gånger under 2005, men samtidigt har klubben gjort skatteinbetalningar på totalt 1 172 772 kronor och gör nu löpande inbetalningar.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.