Nyemission inom AIK Fotboll AB

Seger på söndag och saken är klar – AIK är tillbaka i allsvenskan. Omgående inleds en satsning. 30 nya miljoner till investeringar ska komma via en nyemission inom AIK Fotboll AB.
Ett fullsatt Råsunda ska på söndag hylla årets AIK som via seger mot Gais tar steget tillbaka till allsvenskan.

Nu avslöjas att styrelsen smider omfattande planer. Via en nyemissionen och en extra bolagsstämma ska klubben nå nya investerare och aktieägare som varit med tidigare.

Klubbens ordförande Per Bystedt medger att en offensiv blir aktuell.

”Vår ambition är att ta in upp till 30 miljoner kronor. Förhandsbesked från större befintliga aktieägare är positiva så är även vissa sonderingar vi gjort bland möjliga nya investerare. Det kapital vi får in vill vi använda till att stärka balansräkningen och förbättra skuldsituationen, bygga upp en liten men effektiv organisation runt AIK Fotboll och en långsiktigt konkurrenskraftig spelartrupp samt lägga undan en liten buffert så att vi aldrig mer hamnar i sådana problem som vi haft de senaste åren”, skriver Bystedt på klubbens hemsida.
Nu fortskrider arbetet och alla planer ska presenteras inför den kommande bolagsstämman.

För två år sedan gjorde AIK en nyemission som gav ett inflöde om 13 miljoner. Men förlusten det året uppgick till 12,1…

Nu har ansträngningarna ett enda mål – att slippa allt trassel med elitlicensen till nästa säsong. Gamla skulder ska elimineras och klubben ska bli stabil. Därtill vill klubben värva så duktiga spelare att AIK blir ett allsvenskt topplag igen.

AIK jagar också en ny vd och där går arbetet in i sitt slutskede.
”Vi hoppas och tror, som vi sagt tidigare, att vi ska kunna vara klara under september månad. Det är väldigt glädjande att kunna konstatera att vi haft väldigt många bra personer som sökt jobbet", skriver Bystedt.
På kansliet har också Peter Johansson slutat som marknadsansvarig och ersatts av Johan Cederbrant.

AIK Fotboll AB har också intensiva diskussioner med huvudstyrelsen i AIK för att hjälpa till med att försöka lösa de finansiella problem som finns i moderföreningen. Nu finns en ännu plan som bl a går ut på att få fart på merchandisförsäljningen och även hitta inkomster via restaurangverksamhet.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.