Stefan Holm ger ut ny bok

- Förvänta er inga skandaler som ger löpsedlar. Tanken är att det ska vara en positiv bok. Det ger mig inget att räcka lång näsa till alla som tvivlat på min kapacitet, säger Stefan Holm om boken "Stefan Holm - Höjdhoppare" som omfattar 271 sidor.
I Karlstad, förstås, skedde introduktionen. Holm och författarkollegan Christian Augustsson fanns i en bokhandel i Karlstad och berättade om bokens innehåll och hur den tillkom. Stefan kom direkt från en semesterresa till Sydkorea.

Varumärket Stefan Holm ska stärkas ytterligare den närmaste tiden. Han är självskriven deltagare i tv-programmet På Spår, där inspelningarna nu inleds i Göteborg. På måndag deltar Holm och författarkollegan Christian Augustsson i morgonprogrammen i både Sveriges Television och TV4. Nästa torsdag är höjdstjärnan med på bokmässan i Göteborg.

Stefan berättar:
- Vi är stolta även om jag säkert kan läsa boken varje dag under tio års tid och hitta saker jag vill ändra på. Så är det alltid.

I fjol debuterade han som författare med boken "En av 12" tillsammans med fotografen Micke Solebris.
- Det är två vitt skilda böcker. En av 12 består mycket av Mickes fantastiska bilder och behandlar 5,5 månader av mitt liv.

- Den här boken tar upp nästan 29 år och är en tyngre bok. Mer svårläst, säger Holm och knäpper händerna på bordet där utgåvan ligger snyggt upptravad, säger Stefan till Värmlands Folkblad.

Debutboken trycktes i 5 000 exemplar och gavs ut av Scholm Förlag. Nu har förlaget Wahlström & Widstrand i Stockholm gjort en första upplaga 10 000 exemplar.
- Direkt efter OS-guldet i Atén kom det ett mejl från förlaget som undrade om det inte var dags att ge ut en bok, säger Holm.

Christian Augustsson är Holms mentala rådgivare och nu också medförfattare. I november 2004 träffade de förläggaren Stefan Hilding. I maj var det mesta av jobbet klart.
- Christian och jag har arbetat tillsammans sedan 1999. Tanken har hela tiden funnits att samarbetet skulle leda till en bok.

- Vi hade mycket gratis i och med jag på min hemsida skrivit om mina tävlingar. Vi har också träffats före och efter mina tävlingar och stämt av med varandra, säger Holm.

Deras tillvägagångssätt för att få boken klara är annorlunda.
- Vi har suttit i samma rum. Jag har väl skrivit det mesta i och med att jag är snabbare med fingrarna. Christian har å andra sidan dikterat en hel del, säger Holm.

- Vi berättar bland annat hur vi arbetar tillsammans. Jag har ett arbetssätt med Stefan och ett helt annat med Kirsten Belin som jag också hjälper, säger Christian Augustsson som är lärare i drottsvetenskap och idrottsforskare vid Karlstad universitet.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.