Edberg bollar med fondmiljoner

Han spelade in dryga 20 miljoner dollar och sedan han slutade 1995 har han valt att hålla en låg profil. Men nu kliver Stefan Edberg fram och är i allra högsta delaktig i en ny fond som hittills har samlat in över en halv miljard kronor.
Intresset för pengar och investeringar har Stefan Edberg aldrig dolt. Men från sin småländska herrgård där han bor med familjen har ändå tystnaden varit tämligen ihållande.
Vad han ska göra, vad han vill satsa på och vilken sysselsättning han väljer, nej, de frågorna har blivit obesvarade.
Det har gått nio år sedan han lade racket åt sidan, Stefan har blivit 38 år.

I Catellakoncernen har han funnits med i flera år och legat bakom en omfattande sponsring av svensk tennis. Catella har bland annat funnits med i Stockholm Open och Swedish Open i Båstad samt skapat Team Catella som består av yngre ambitiösa spelare.
Dessutom har Stefan Edberg Stiftelse bildats. Sedan starten har en och en halv miljon kronor delats ut till enskilda ungdomar och olika projekt inom svensk tennis. I dag finns ungefär fem miljoner kronor i stiftelsen som förvaltas av Catella.

Stefan Edberg blev 1999 styrelseledamot i Catella Capital AB. Därmed har han fått en inblick i finansvärlden. Nu tar han nästa steg och blir en av tre personer bakom Case Asset Management som skapar fonden Victory.
Hans nya fond bollar med miljoner. Nu framkommer nämligen uppgifter om att det finns över en halv miljard kronor som har samlats in från olika investerare. Därmed vill den nya aktiefonden ta upp kampen med andra fondkommissionärer.
Till sin hjälp har tennisstjärnan familjen bakom det Västeråsbaserade fastighetsbolaget Arvid Svensson, som bland annat äger stora aktieposter i rederiet Broströms, fastighetskoncernen Klövern och livsmedelskoncernen Sardus.
I fondbolaget ingår också Bo Pettersson, en person som Stefan Edberg lärt känna under åren i Capella där han tidigare var vd.

Det är just från tiden och arbetet i Capella som samarbetet har vuxit fram. De tre delägarna äger vardera en knapp tredjedel av bolaget som enligt Affärsvärlden har fått in 650 miljoner kronor. Och då är man inte färdiga ännu med sitt arbete. Institutioner och förmögna privatpersoner kan här placera sina pengar, med en minsta insats om 100 000 kronor.

Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.
Det skulle jag önska, ja, unna er allihopa.  Att se och höra det fantastiska, det som är få förunnat, att vara på plats i Sälen nu på på söndagsmorgonen. Bara några hundra personer förmånen att få  titta på. Desto fler, inte mindre än 15 000 skidåkare har huvudrollerna.
Det är några oförglömliga timmar i Berga By .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.