Edberg bollar med fondmiljoner

Han spelade in dryga 20 miljoner dollar och sedan han slutade 1995 har han valt att hålla en låg profil. Men nu kliver Stefan Edberg fram och är i allra högsta delaktig i en ny fond som hittills har samlat in över en halv miljard kronor.
Intresset för pengar och investeringar har Stefan Edberg aldrig dolt. Men från sin småländska herrgård där han bor med familjen har ändå tystnaden varit tämligen ihållande.
Vad han ska göra, vad han vill satsa på och vilken sysselsättning han väljer, nej, de frågorna har blivit obesvarade.
Det har gått nio år sedan han lade racket åt sidan, Stefan har blivit 38 år.

I Catellakoncernen har han funnits med i flera år och legat bakom en omfattande sponsring av svensk tennis. Catella har bland annat funnits med i Stockholm Open och Swedish Open i Båstad samt skapat Team Catella som består av yngre ambitiösa spelare.
Dessutom har Stefan Edberg Stiftelse bildats. Sedan starten har en och en halv miljon kronor delats ut till enskilda ungdomar och olika projekt inom svensk tennis. I dag finns ungefär fem miljoner kronor i stiftelsen som förvaltas av Catella.

Stefan Edberg blev 1999 styrelseledamot i Catella Capital AB. Därmed har han fått en inblick i finansvärlden. Nu tar han nästa steg och blir en av tre personer bakom Case Asset Management som skapar fonden Victory.
Hans nya fond bollar med miljoner. Nu framkommer nämligen uppgifter om att det finns över en halv miljard kronor som har samlats in från olika investerare. Därmed vill den nya aktiefonden ta upp kampen med andra fondkommissionärer.
Till sin hjälp har tennisstjärnan familjen bakom det Västeråsbaserade fastighetsbolaget Arvid Svensson, som bland annat äger stora aktieposter i rederiet Broströms, fastighetskoncernen Klövern och livsmedelskoncernen Sardus.
I fondbolaget ingår också Bo Pettersson, en person som Stefan Edberg lärt känna under åren i Capella där han tidigare var vd.

Det är just från tiden och arbetet i Capella som samarbetet har vuxit fram. De tre delägarna äger vardera en knapp tredjedel av bolaget som enligt Affärsvärlden har fått in 650 miljoner kronor. Och då är man inte färdiga ännu med sitt arbete. Institutioner och förmögna privatpersoner kan här placera sina pengar, med en minsta insats om 100 000 kronor.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.