Edberg bollar med fondmiljoner

Han spelade in dryga 20 miljoner dollar och sedan han slutade 1995 har han valt att hålla en låg profil. Men nu kliver Stefan Edberg fram och är i allra högsta delaktig i en ny fond som hittills har samlat in över en halv miljard kronor.
Intresset för pengar och investeringar har Stefan Edberg aldrig dolt. Men från sin småländska herrgård där han bor med familjen har ändå tystnaden varit tämligen ihållande.
Vad han ska göra, vad han vill satsa på och vilken sysselsättning han väljer, nej, de frågorna har blivit obesvarade.
Det har gått nio år sedan han lade racket åt sidan, Stefan har blivit 38 år.

I Catellakoncernen har han funnits med i flera år och legat bakom en omfattande sponsring av svensk tennis. Catella har bland annat funnits med i Stockholm Open och Swedish Open i Båstad samt skapat Team Catella som består av yngre ambitiösa spelare.
Dessutom har Stefan Edberg Stiftelse bildats. Sedan starten har en och en halv miljon kronor delats ut till enskilda ungdomar och olika projekt inom svensk tennis. I dag finns ungefär fem miljoner kronor i stiftelsen som förvaltas av Catella.

Stefan Edberg blev 1999 styrelseledamot i Catella Capital AB. Därmed har han fått en inblick i finansvärlden. Nu tar han nästa steg och blir en av tre personer bakom Case Asset Management som skapar fonden Victory.
Hans nya fond bollar med miljoner. Nu framkommer nämligen uppgifter om att det finns över en halv miljard kronor som har samlats in från olika investerare. Därmed vill den nya aktiefonden ta upp kampen med andra fondkommissionärer.
Till sin hjälp har tennisstjärnan familjen bakom det Västeråsbaserade fastighetsbolaget Arvid Svensson, som bland annat äger stora aktieposter i rederiet Broströms, fastighetskoncernen Klövern och livsmedelskoncernen Sardus.
I fondbolaget ingår också Bo Pettersson, en person som Stefan Edberg lärt känna under åren i Capella där han tidigare var vd.

Det är just från tiden och arbetet i Capella som samarbetet har vuxit fram. De tre delägarna äger vardera en knapp tredjedel av bolaget som enligt Affärsvärlden har fått in 650 miljoner kronor. Och då är man inte färdiga ännu med sitt arbete. Institutioner och förmögna privatpersoner kan här placera sina pengar, med en minsta insats om 100 000 kronor.

Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UF satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UF satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Nu har klubben minskat energikostnaderna  betydligt genom kombinationen av ny belysning, solceller och elbilsladdning.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.