Hemliga finansiärer vill ta över MFF

De är villiga att investera en halv miljard kronor i Malmö FF för att skapa ett internationellt storlag. I dag är inte någon av finansiärerna beredda att stiga fram. De vill förbli hemliga och se reaktionen på sitt affärsförslag.
Sven Liljegren ingår i MFF support och han har uppmanats att företräda gruppen i en första presentation av ett mycket omfattande projekt.
– Man vill se ”pågarna” i en ny omgivning och med nya förutsättningar, förklarar Liljegren.

Inom kort ska de sju affärsmännen lägga bud på Malmö FF. Det handlar om svindlande belopp. Finansiärerna är beredda att satsa en halv miljard kronor för ett nytt stadion.

I gengäld vill de överta varumärket Malmö FF samt spelartruppen. I så fall vill de också ge utfästelser för en summa av 200 miljoner kronor för spelarköp.

Finansiärerna har bankgarantier för 55 miljoner euro. Därmed vore ett arenabygge fullt möjligt i första steget och därpå ett övertagande av såväl varumärket som spelartruppen.

Fyra av finansiärerna lär vara svenskar med starkt MFF-hjärta medan tre av dem sannlikt är internationella affärsmän, enligt Sydsvenska Dagbladet.

Gruppen har redan kontakter och förgreningar in i internationella storklubbar. Personerna har också besökt bl a Barcelona för att utveckla ett affärskoncept.

– Redan för ett år sedan kontaktades jag och några andra MFF-supporters av finansiärerna för att testa idén. Nu vill gruppen komma till skott och det hela har läckt ut, säger Sven Liljegren, talesman för MFF Support i stadionfrågan.

Samtidigt har det framkommit att MFF har kontaktats av ytterligare en grupp finansiärer som vill komma över föreningen och därmed byggandet av en arena.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.