Hockey-PR stoppades av polisen

Inför premiären skulle spelare och ledare i klubben göra PR för den nya sporten. Med klubba, puck, tröjor och flygblad ville de uppmärksamma människor om vad som var på gång. Då kom polisen och grep dem i tron att de spred ett politiskt budskap. Så går det till när ishockeyn ska introduceras i Kina.
Det var i somras som Internationella ishockeyförbundet gav Per-Erik Holmström klartecken att testa sin idé. Holmström har som merit att han tidigare har startat det s k finanshockeylandslaget, som vunnit två VM-guld till Sverige.

Per-Erik Holmström har kontakter bland många beslutsfattare inom ekonomivärlden. Människor som vill göra fler affärer och Kina har ju en viss potential. För det är vad allt handlar om – hockeyn ska bli en brobyggare till så mycket annat, precis som det är i väst.

Hockeyn är nu skälet till joint venture, utländska och kinesiska företag samarbetar och förhoppningen är att det ska växa fram goda relationer som ger goda pengar. Sålunda bidrar Jofa, Reebok och andra sponsorer till säsongsbudgeten på cirka 10 miljoner kronor.

Spelarna tjänar i snitt 70-82.000 kronor under en säsong, som förvisso innebär att de lever som miljonärer i Kina, men det är inte pengarna utan mera upplevelsen som har lockat dem.

Dessutom har inte internationella ishockeyförbundet något emot att sporten sprids. Därför finns nu Nordic Vikings.

Semesterlediga svenska killar trodde att det var någon som drev med dem i somras när de fick frågan om att lira hockey i Kina.

Dagens Nyheter har besökt denna hockeyföreteelse i Peking. 20 spelare och en tränare från Sverige ingår i tre av lagen i Asiens egen hockeyliga.

- Tanken var att samla ihop ett restgäng av svenska spelare som inte nådde riktigt ända fram. Det finns ett överskott av hockeyspelare i Sverige, spelare som kanske tröttnat på att spela i division I och allsvenskan och i sämre ligor i Europa, säger Per-Erik Holmström

Samlingsplats för de svenska vikingarna är, förresten, Jan-Ove Waldners bar i Peking.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.